- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Rybka Indianka
filety ryby
jajko
bułka do panierowania
ananas z puszki - kilka plastrów
cabula
keczup
papryka ostra
papryka słodka
czosnek
1. Rybkę panierować w jajku i bułce i smażyć na oleju.
2. Cebulę krojoną w kostkę na oleju zeszklić, dodać paprykę ostrą, słodką, czosnek i ananasy pokrojone w kawałki. Po 5 minutach dodać keczup i sok z ananasa (pogotować 5 minut). Rybę podawać z sosem na ciepło lub zimno.
SMACZNEGO
Przepis pochodzi stąd:
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,8756...68925,9495.html
Autor Rocamadour mówi o pokrojeniu ryby w paski, ale ja woję całe filety, bo wtedy jest pewność, że nie porozpadają się na sieczkę.
Rybka jest naprawdę pyszna, punkt dla autora.

filety ryby
jajko
bułka do panierowania
ananas z puszki - kilka plastrów
cabula
keczup
papryka ostra
papryka słodka
czosnek
1. Rybkę panierować w jajku i bułce i smażyć na oleju.
2. Cebulę krojoną w kostkę na oleju zeszklić, dodać paprykę ostrą, słodką, czosnek i ananasy pokrojone w kawałki. Po 5 minutach dodać keczup i sok z ananasa (pogotować 5 minut). Rybę podawać z sosem na ciepło lub zimno.
SMACZNEGO

Przepis pochodzi stąd:
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,8756...68925,9495.html
Autor Rocamadour mówi o pokrojeniu ryby w paski, ale ja woję całe filety, bo wtedy jest pewność, że nie porozpadają się na sieczkę.
Rybka jest naprawdę pyszna, punkt dla autora.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: