Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
rybka na szpinaku (Balbina)*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Johasia" data-source="post: 39185" data-attributes="member: 36"><p>Najpierw przygotowuję szpinak, tak jak lubię czyli duszony z czosnkiem i odrobiną gałki muszkatułowej. </p><p>Filety z jakiej kto tam ryby lubi, obsmażam na oleju i odkładam w tzw. ciepłe miejsce. Na reszcie oleju obsmażam szybko kilka pieczarek pokrojonych w plasterki, następnie dodaję trochę bulionu z kostki (oczywiście może być prawdziwy, w oryginalnym przepisie był to wywar rybny instant, u nas chyba niedostępny), trochę białego wytrawnego wina i kilka łyżek kwąśniej śmietany. Doprawiam pieprzem i gotuję aż sos odparuje i zrobi się gęsty. </p><p>Na talerzu układam zgrabną kupkę szpinaku, na nią wykładam filety i polewam sosem śmietanowo - pieczarkowym.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Johasia, post: 39185, member: 36"] Najpierw przygotowuję szpinak, tak jak lubię czyli duszony z czosnkiem i odrobiną gałki muszkatułowej. Filety z jakiej kto tam ryby lubi, obsmażam na oleju i odkładam w tzw. ciepłe miejsce. Na reszcie oleju obsmażam szybko kilka pieczarek pokrojonych w plasterki, następnie dodaję trochę bulionu z kostki (oczywiście może być prawdziwy, w oryginalnym przepisie był to wywar rybny instant, u nas chyba niedostępny), trochę białego wytrawnego wina i kilka łyżek kwąśniej śmietany. Doprawiam pieprzem i gotuję aż sos odparuje i zrobi się gęsty. Na talerzu układam zgrabną kupkę szpinaku, na nią wykładam filety i polewam sosem śmietanowo - pieczarkowym. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
rybka na szpinaku (Balbina)*
Top
Bottom