- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Ryż Basmati
250 g ryżu basmati
470 g wody
2 łyżki oliwy z oliwek
pieprz, świeżo zmielony
sól
skórka z 1 cytryny
2 gałązki rozmarynu
1 liść laurowy
Opłucz ryż basmati dużą ilością zimnej wody. Odcedzić i przenieść do garnka.
Dodaj wodę, oliwę z oliwek, świeżo zmielony pieprz, sól, skórkę 1 cytryny, rozmarynu i 1 liść laurowy. Zagotuj. Pozostaw na małym ogniu przez 4 minuty, a potem wyłącz ogrzewanie. Po 15 minutach delikatnie pomieszaj widelcem i podawaj.
https://www.youtube.com/watch?v=RF_lBWTU9I8&t=2s

250 g ryżu basmati
470 g wody
2 łyżki oliwy z oliwek
pieprz, świeżo zmielony
sól
skórka z 1 cytryny
2 gałązki rozmarynu
1 liść laurowy
Opłucz ryż basmati dużą ilością zimnej wody. Odcedzić i przenieść do garnka.
Dodaj wodę, oliwę z oliwek, świeżo zmielony pieprz, sól, skórkę 1 cytryny, rozmarynu i 1 liść laurowy. Zagotuj. Pozostaw na małym ogniu przez 4 minuty, a potem wyłącz ogrzewanie. Po 15 minutach delikatnie pomieszaj widelcem i podawaj.
https://www.youtube.com/watch?v=RF_lBWTU9I8&t=2s