- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
500 g ryzu basmati wrzucic do wrzątku , gotowac 10 min. odcedzic
na małej patelni rozgrzać 5 łyżek oleju, wrzucić 2 łyżki gorczycy. Jak zaczną podskakiwać dodać 2 łyżeczki urad dhal (zaraz poszukam coż to takiego), garść liści curry, skórekę z 2 cytryn. Smażyc 1 minutę, aż urad dhal i skórka sie zrumienią.
Odcedziny, parujący ryż włozyć do miski i polac mieszanką przypraw aoraz sokiem wycisnietym z 2 cytryn. Posypać posiekaną kolendrą.
jeszcze nie robiłam bo nie wiem co to urad i skad wziac liscie curry
na małej patelni rozgrzać 5 łyżek oleju, wrzucić 2 łyżki gorczycy. Jak zaczną podskakiwać dodać 2 łyżeczki urad dhal (zaraz poszukam coż to takiego), garść liści curry, skórekę z 2 cytryn. Smażyc 1 minutę, aż urad dhal i skórka sie zrumienią.
Odcedziny, parujący ryż włozyć do miski i polac mieszanką przypraw aoraz sokiem wycisnietym z 2 cytryn. Posypać posiekaną kolendrą.
jeszcze nie robiłam bo nie wiem co to urad i skad wziac liscie curry