Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Ryż gotowany na parze*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pela" data-source="post: 967431" data-attributes="member: 12418"><p>Tradycyjny sposób gotowania ryżu w Chinach.</p><p>Przepis według K. Pospieszyńskiej z książki &quot;Kuchnia chińska&quot; Warszawa 1990.</p><p></p><p>- 2 i 1/2 szklanki wody</p><p>- 3/4 szklanki wypłukanego ryżu</p><p></p><p>Wodę zagotować, wsypać ryż, zamieszać, doprowadzić do wrzenia, mieszając gotować 5 minut.</p><p>Ostudzić, przełożyć ryż na talerz, wygładzić.</p><p>Talerz z ryżem umieścić na wkładce do gotowania na parze, gotować w szczelnie zakrytym garnku przez 25-30 minut.</p><p>Ja gotuję w elektrycznym naczyniu do gotowania na parze .</p><p></p><p>Ryż gotowany w ten sposób ma pięknie ugotowane ziarenka - niby każde jest osobno, ale nie rozsypuje się i da się jeść wygodnie pałeczkami.</p><p></p><p>[ATTACH=full]51817[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]51823[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pela, post: 967431, member: 12418"] Tradycyjny sposób gotowania ryżu w Chinach. Przepis według K. Pospieszyńskiej z książki "Kuchnia chińska" Warszawa 1990. - 2 i 1/2 szklanki wody - 3/4 szklanki wypłukanego ryżu Wodę zagotować, wsypać ryż, zamieszać, doprowadzić do wrzenia, mieszając gotować 5 minut. Ostudzić, przełożyć ryż na talerz, wygładzić. Talerz z ryżem umieścić na wkładce do gotowania na parze, gotować w szczelnie zakrytym garnku przez 25-30 minut. Ja gotuję w elektrycznym naczyniu do gotowania na parze . Ryż gotowany w ten sposób ma pięknie ugotowane ziarenka - niby każde jest osobno, ale nie rozsypuje się i da się jeść wygodnie pałeczkami. [ATTACH=full]51817[/ATTACH] [ATTACH=full]51823[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Ryż gotowany na parze*
Top
Bottom