- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0

2 woreczki ryżu
1 papryka czerwona
1 pomidor
1 cebula
1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 ziarna ziela angielskiego
1 ząbek czosnku
sól i czarny pieprz do smaku
ew. pieprz cayenne, jeśli lubicie pikantne smaki
Ryż ugotować.
W międzyczasie, kiedy ryż się gotuje, na patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażyć obraną i posiekaną w kostkę cebulę i ziele angielskie.
Dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Chwilę smażyć, po czym dodać obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę pomidora.
Dorzucić posiekany czosnek.
Wsypać ugotowany ryż, wymieszać. Dodać koncentrat pomidorowy oraz doprawić do smaku solą i pieprzem oraz ewentualnie pieprzem cayenne.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: