Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Ryż po koreańsku z wołowiną
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1548355" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Ryż po koreańsku z wołowiną</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]90960[/ATTACH]</p><p></p><p>300 g ryżu</p><p>400 g mięsa wołowego uprzednio upieczonego</p><p>2 łyżki BBQ sosu</p><p>2 łyżki sojowego sosu</p><p>2 łyżki sosu z chili</p><p>2 łyżki oleju z sezamu ( może być inny)</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>1 czerwona chili</p><p>200 g pieczarek</p><p>1/2 kapusty włoskiej</p><p>5 jajek</p><p>1 łyżkę ziaren sezamu</p><p></p><p>1. Ryż gotujemy.</p><p>2. - Ugotowane mięso rozdrabniamy palcami na mniejsze kawałki.</p><p> - Czosnek kroimy w plasterki.</p><p> - Chili kroimy w plasterki.</p><p> - Pieczarki kroimy w plasterki</p><p> - Kapustę kroimy w paski.</p><p>3. Mięso mieszamy z wszystkimi sosami.</p><p>4. Ma dużej patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy czosnek i chili a następnie pieczarki.Smażymy mieszając 5 minut.</p><p>5. Dodajemy mięso wołowe wymieszane z sosami i pokrojoną kapustę. Dusimy ok 15 minut.</p><p>6. Dodajemy ryż i jedno jajko. Wszystko dokładnie mieszamy. Skrapiamy kilkoma kroplami sojowego sosu i smażymy na małym ogniu nie mieszając przez następne 10 minut.</p><p>7. Gotujemy 4 jajka po benedyktyńsku, które na koniec wykładamy na ryż. Jajka posypujemy ziarnami sezamu, a całość skrapiamy sosem z chili</p><p></p><p>Ps1. Najlepiej jest użyć mięso pozostałe z obiadu. np z tego przepisu <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=39224" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=39224</a></p><p>Ps2. Przepis pochodzi z książki : Gotuj sprytnie jak Jamie</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1548355, member: 140"] [SIZE=14][B]Ryż po koreańsku z wołowiną[/B][/SIZE] [ATTACH=full]90960[/ATTACH] 300 g ryżu 400 g mięsa wołowego uprzednio upieczonego 2 łyżki BBQ sosu 2 łyżki sojowego sosu 2 łyżki sosu z chili 2 łyżki oleju z sezamu ( może być inny) 3 ząbki czosnku 1 czerwona chili 200 g pieczarek 1/2 kapusty włoskiej 5 jajek 1 łyżkę ziaren sezamu 1. Ryż gotujemy. 2. - Ugotowane mięso rozdrabniamy palcami na mniejsze kawałki. - Czosnek kroimy w plasterki. - Chili kroimy w plasterki. - Pieczarki kroimy w plasterki - Kapustę kroimy w paski. 3. Mięso mieszamy z wszystkimi sosami. 4. Ma dużej patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy czosnek i chili a następnie pieczarki.Smażymy mieszając 5 minut. 5. Dodajemy mięso wołowe wymieszane z sosami i pokrojoną kapustę. Dusimy ok 15 minut. 6. Dodajemy ryż i jedno jajko. Wszystko dokładnie mieszamy. Skrapiamy kilkoma kroplami sojowego sosu i smażymy na małym ogniu nie mieszając przez następne 10 minut. 7. Gotujemy 4 jajka po benedyktyńsku, które na koniec wykładamy na ryż. Jajka posypujemy ziarnami sezamu, a całość skrapiamy sosem z chili Ps1. Najlepiej jest użyć mięso pozostałe z obiadu. np z tego przepisu [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=39224"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=39224[/URL] Ps2. Przepis pochodzi z książki : Gotuj sprytnie jak Jamie [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Ryż po koreańsku z wołowiną
Top
Bottom