Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Ryż z jabłkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aseret" data-source="post: 852679" data-attributes="member: 15338"><p>Składniki:</p><p> * 1 filiżanka ryżu,</p><p> * 6 szt jabłek,</p><p> * 1 łyżka masła,</p><p> * skórka cytrynowa,</p><p> * woda,</p><p> * sól,</p><p> można dodać cukier puder lub cukier brązowy do smaku.</p><p></p><p></p><p> Ryż sparzyć, dać do formy, zalać wodą do poziomu ryżu. </p><p> Dodać masło, cukru do smaku i odrobinę soli.</p><p> Nakryć i od czasu do czasu wstrząsać formą, aż się ryż na miękko ugotuje (do 2 godz.).</p><p> Jabłka poszatkować, wymieszać z ryżem i dać do formy masłem wysmarowanej, posypanej bułką, po czym upiec w gorącym piecyku.</p><p> Można go tak samo podawać z innymi świeżymi owocami, jak: czereśnie, morele, śliwki itp.</p><p></p><p></p><p>Oryginał przepisu pochodzi z &quot;Kosowska kuchnia jarska&quot; 1928 rok ., R. Tarnawska i dr A. Tarnawski</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aseret, post: 852679, member: 15338"] Składniki: * 1 filiżanka ryżu, * 6 szt jabłek, * 1 łyżka masła, * skórka cytrynowa, * woda, * sól, można dodać cukier puder lub cukier brązowy do smaku. Ryż sparzyć, dać do formy, zalać wodą do poziomu ryżu. Dodać masło, cukru do smaku i odrobinę soli. Nakryć i od czasu do czasu wstrząsać formą, aż się ryż na miękko ugotuje (do 2 godz.). Jabłka poszatkować, wymieszać z ryżem i dać do formy masłem wysmarowanej, posypanej bułką, po czym upiec w gorącym piecyku. Można go tak samo podawać z innymi świeżymi owocami, jak: czereśnie, morele, śliwki itp. Oryginał przepisu pochodzi z "Kosowska kuchnia jarska" 1928 rok ., R. Tarnawska i dr A. Tarnawski [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Ryż z jabłkami
Top
Bottom