Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Ryż z kurczakiem po argentyńsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kitek" data-source="post: 673910" data-attributes="member: 1796"><p>Składniki:</p><p></p><p>- 2 łyżki oleju</p><p>- 50 dag mięsa kurczaka (w wersji dla wegetarian może być kalafior)</p><p>- 2 posiekane cebule</p><p>- 1-2 posiekane ząbki czosnku</p><p>- 2 łyżki posiekanej bazylii</p><p>- 1 listek laurowy</p><p>- 4-5 pokrojonych chili</p><p>- 1/2 szklanki białego wina</p><p>- 1.5 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego</p><p>- 3 pomidory pokrojone w kostkę</p><p>- 2 szklanki ryżu</p><p>- 2-3 posiekane łodygi selera naciowego</p><p>- 1/2 szklanki orzechów pecan lub migdałów</p><p>- sól</p><p>- 1 szklanka mrożonego groszku </p><p></p><p>Sposób przyrządzania:</p><p></p><p>Rozgrzej olej, podsmaż kurczaka (lub kalafior). Gdy będzie brązowy, dodaj cebulę i czosnek, a potem bazylię, listek laurowy, chili i wino. Po 2 minutach dodaj pomidory, wlej bulion i 1/2 l wody. Dokładnie wymieszaj, wsyp ryż, wrzuć seler oraz orzechy lub migdały. Posól, gotuj 10 minut (ryż powinien być jeszcze jędrny). Dodaj groszek, gotuj kolejne 10-12 minut, aż ryż będzie całkiem miękki. Uzupełniaj wodę, która wyparuje w trakcie gotowania. </p><p></p><p>Przepis pochodz z kulinarego atlasu świata.</p><p></p><p></p><p>Danie proste w przygotowaniu,treściwe i smaczne.</p><p>[ATTACH=full]23246[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kitek, post: 673910, member: 1796"] Składniki: - 2 łyżki oleju - 50 dag mięsa kurczaka (w wersji dla wegetarian może być kalafior) - 2 posiekane cebule - 1-2 posiekane ząbki czosnku - 2 łyżki posiekanej bazylii - 1 listek laurowy - 4-5 pokrojonych chili - 1/2 szklanki białego wina - 1.5 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego - 3 pomidory pokrojone w kostkę - 2 szklanki ryżu - 2-3 posiekane łodygi selera naciowego - 1/2 szklanki orzechów pecan lub migdałów - sól - 1 szklanka mrożonego groszku Sposób przyrządzania: Rozgrzej olej, podsmaż kurczaka (lub kalafior). Gdy będzie brązowy, dodaj cebulę i czosnek, a potem bazylię, listek laurowy, chili i wino. Po 2 minutach dodaj pomidory, wlej bulion i 1/2 l wody. Dokładnie wymieszaj, wsyp ryż, wrzuć seler oraz orzechy lub migdały. Posól, gotuj 10 minut (ryż powinien być jeszcze jędrny). Dodaj groszek, gotuj kolejne 10-12 minut, aż ryż będzie całkiem miękki. Uzupełniaj wodę, która wyparuje w trakcie gotowania. Przepis pochodz z kulinarego atlasu świata. Danie proste w przygotowaniu,treściwe i smaczne. [ATTACH=full]23246[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Ryż z kurczakiem po argentyńsku
Top
Bottom