Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Ryż z mięsem z indyka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1644325" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Ryż z mięsem z indyka</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]97806[/ATTACH]</p><p></p><p>300 g ryżu</p><p>Mała główka kapusty stożkowej</p><p>1 cebula</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>400 g piersi indyka</p><p>30 g masła</p><p>Puszka mandarynek</p><p>Puszka pomidorów</p><p>Muskat, sól i pieprz</p><p>150 ml rosołu</p><p>&#189; łyżeczki curry pasty</p><p>olej</p><p></p><p>1.Ryż gotujemy wg przepisu.</p><p>2.Kapustę kroimy w paseczki. Cebulę i czosnek także.</p><p>3.Na maśle smażymy cebulę i czosnek, dodajemy kapustę, rosół, curry pastę, sól i pieprz. Wszystko dusimy 15 minut. Pod koniec staramy się pozbyć płynu.</p><p>4.Na oleju mocno ze wszystkich stron smażymy przeciętą już na połowę, piersi indyka.</p><p>Do podsmażonej piersi dodajemy mandarynki, pomidory, sól i pieprz oraz curry pastę.</p><p>Wszystko dusimy 5 minut. </p><p>5.Mięso wyjmujemy i po małym ostygnięciu kroimy pod skosem w plastry (1,5 Cm). Połowę powstałego sosu wlewamy do kapusty. </p><p>6.Zaroodporne naczynie smarujemy masłem. Po bokach układamy ryż a w środku kapustę. Na kapuście kładziemy plastry mięsa. Wszystko polewamy sosem u pomidorów i mandarynek.</p><p></p><p>[ATTACH=full]97807[/ATTACH]</p><p></p><p>7.Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez 20 minut.</p><p></p><p>Ps Podajemy z sosem z pora. <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=40690" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=40690</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1644325, member: 140"] [SIZE=14][B]Ryż z mięsem z indyka[/B][/SIZE] [ATTACH=full]97806[/ATTACH] 300 g ryżu Mała główka kapusty stożkowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 400 g piersi indyka 30 g masła Puszka mandarynek Puszka pomidorów Muskat, sól i pieprz 150 ml rosołu ½ łyżeczki curry pasty olej 1.Ryż gotujemy wg przepisu. 2.Kapustę kroimy w paseczki. Cebulę i czosnek także. 3.Na maśle smażymy cebulę i czosnek, dodajemy kapustę, rosół, curry pastę, sól i pieprz. Wszystko dusimy 15 minut. Pod koniec staramy się pozbyć płynu. 4.Na oleju mocno ze wszystkich stron smażymy przeciętą już na połowę, piersi indyka. Do podsmażonej piersi dodajemy mandarynki, pomidory, sól i pieprz oraz curry pastę. Wszystko dusimy 5 minut. 5.Mięso wyjmujemy i po małym ostygnięciu kroimy pod skosem w plastry (1,5 Cm). Połowę powstałego sosu wlewamy do kapusty. 6.Zaroodporne naczynie smarujemy masłem. Po bokach układamy ryż a w środku kapustę. Na kapuście kładziemy plastry mięsa. Wszystko polewamy sosem u pomidorów i mandarynek. [ATTACH=full]97807[/ATTACH] 7.Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez 20 minut. Ps Podajemy z sosem z pora. [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=40690"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=40690[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Ryż z mięsem z indyka
Top
Bottom