Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ryż z rabarbarem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="volpe" data-source="post: 851396" data-attributes="member: 9400"><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>1/2 szkl. średniej długości ryżu- ok. 100g</p><p>2 szkl. mleka</p><p>2 łyżki cukru</p><p>laska wanilii</p><p>pęczek rabarbaru - ok. 500 g, obrany i pokrojony na 2 cm kawałki</p><p>2 łyżki cukru</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p></p><p>- Częściowo obgotować ryż w wrzącej wodzie, tak ok. 5 minut. Odsąszyć z wody i przełożyć do rondelka z mlekiem, cukrem i laską wanilii. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić bez przykrycia, często mieszając przez ok. 20 minut lub do momentu aż ryż będzie delikatny i kremowy.</p><p>- W międzyczasie do drugiego rondelka włożyć rabarbar, pozostały cukier i 1 łyżkę wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, gotować przez ok. 10 minut lub gdy rabarbar będzie miękki i papkowaty.</p><p>- Wyjąć z ryżu wanilię i delikatnie wymieszać go z rabarbarem. Podawać ciepłe.</p><p></p><p><strong>Smacznego!</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="volpe, post: 851396, member: 9400"] [B]Składniki:[/B] 1/2 szkl. średniej długości ryżu- ok. 100g 2 szkl. mleka 2 łyżki cukru laska wanilii pęczek rabarbaru - ok. 500 g, obrany i pokrojony na 2 cm kawałki 2 łyżki cukru [B]Wykonanie:[/B] - Częściowo obgotować ryż w wrzącej wodzie, tak ok. 5 minut. Odsąszyć z wody i przełożyć do rondelka z mlekiem, cukrem i laską wanilii. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić bez przykrycia, często mieszając przez ok. 20 minut lub do momentu aż ryż będzie delikatny i kremowy. - W międzyczasie do drugiego rondelka włożyć rabarbar, pozostały cukier i 1 łyżkę wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, gotować przez ok. 10 minut lub gdy rabarbar będzie miękki i papkowaty. - Wyjąć z ryżu wanilię i delikatnie wymieszać go z rabarbarem. Podawać ciepłe. [B]Smacznego![/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ryż z rabarbarem*
Top
Bottom