- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
200 g sera pleśniowego - lepszy oryginalny francuski bądź włoski, ale i nasz krajowy Rokpol tez jest ok.
Ryż - ilość zależy od apetytu biesiadników
4 – 5 pomidorów
Ciut Tabasco sok z połowy cytryny
Papryczki Jalapeno marynowane – ja używam mniej więcej dwóch łyżek, ale my lubimy jak jest ostro
1 ząbek czosnku
ew. cebula
Przyprawy wedle gustu – z solą ostrożnie bo ser jest słony
Ryż ugotować
Ser rozkruszyć
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę, papryczki, czosnek i cebulę pokroić drobniutko, dodać do pomidorów.
Posolić, doprawić tabasco, sokiem z cytryny. Gorący ryż połączyć z serem , dokładnie wymieszać
Podawać z „salsą
Ryż - ilość zależy od apetytu biesiadników

4 – 5 pomidorów
Ciut Tabasco sok z połowy cytryny
Papryczki Jalapeno marynowane – ja używam mniej więcej dwóch łyżek, ale my lubimy jak jest ostro

1 ząbek czosnku
ew. cebula
Przyprawy wedle gustu – z solą ostrożnie bo ser jest słony
Ryż ugotować
Ser rozkruszyć
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę, papryczki, czosnek i cebulę pokroić drobniutko, dodać do pomidorów.
Posolić, doprawić tabasco, sokiem z cytryny. Gorący ryż połączyć z serem , dokładnie wymieszać
Podawać z „salsą

Ostatnią edycję dokonał moderator: