Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ryżowo-warzywne kotleciki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1134574" data-attributes="member: 140"><p><strong><span style="font-size: 26px">Ryżowo-warzywne kotleciki</span></strong></p><p><strong></strong></p><p>[ATTACH=full]64193[/ATTACH]</p><p>280 g ziarenek kukurydzy z puszki</p><p>250 g marchewki</p><p>200 g pora</p><p>120 g ryżu ( najlepiej naturalnego)</p><p>1 srednia cebula</p><p>1 pęczek pietruszki</p><p>60 g masła</p><p>4 jajka</p><p>1 łyżeczka soli i pieprzu</p><p>50g sera parmezam (startego)</p><p>4 łyżki bułki tartej</p><p></p><p>Olej do smażenia, bibułka do odsączania, pieruszka do strojenia.</p><p></p><p>1.Cebulę kroimy w drobną kostkę. Por kroimy w cieniutkie krążki. Obraną marchewkę scieramy na tarce o dużych oczkach. Ryż gotujemy w większej ilości wody (1,5l) i następnie odcedzamy albo mamy gotowy w torebce i stosujemy się według zalecen producenta, masło staramy się trzymać w tem pokojowej.</p><p>2.Marchewkę, por, cebulę i masło wsypujemy do miski i wyrabiamy ręką aby wszystko zmiękkło i pusciło soki.</p><p>3.Dodajemy jajka, ryż,kukurydzę , przyprawy ,ser , bułkę tartą, ser i posiekany pęczek piertuszki. Wszystko mieszamy.</p><p>4.Formujemy kotleciki. Zanużamy je w bułce tartej i smażymy na raczej więcej niż średenim ogniu z obydwu stron.</p><p>5.Po usmażeniu kładziemy ją obowiązkowo na pergamin w celu pozbycia się tłuszczu.</p><p></p><p>Ps. Kotleciki wspaniale smakują także z byle jakim jogurtowym dresingiem (potrawa wegetarianska)</p><p>Ps2. Przepis pochodzi z preferującej kuchnią austriacką książki &quot;Pfanne, Schmarren und Grösti&quot;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1134574, member: 140"] [B][SIZE=14]Ryżowo-warzywne kotleciki[/SIZE] [/B] [ATTACH=full]64193[/ATTACH] 280 g ziarenek kukurydzy z puszki 250 g marchewki 200 g pora 120 g ryżu ( najlepiej naturalnego) 1 srednia cebula 1 pęczek pietruszki 60 g masła 4 jajka 1 łyżeczka soli i pieprzu 50g sera parmezam (startego) 4 łyżki bułki tartej Olej do smażenia, bibułka do odsączania, pieruszka do strojenia. 1.Cebulę kroimy w drobną kostkę. Por kroimy w cieniutkie krążki. Obraną marchewkę scieramy na tarce o dużych oczkach. Ryż gotujemy w większej ilości wody (1,5l) i następnie odcedzamy albo mamy gotowy w torebce i stosujemy się według zalecen producenta, masło staramy się trzymać w tem pokojowej. 2.Marchewkę, por, cebulę i masło wsypujemy do miski i wyrabiamy ręką aby wszystko zmiękkło i pusciło soki. 3.Dodajemy jajka, ryż,kukurydzę , przyprawy ,ser , bułkę tartą, ser i posiekany pęczek piertuszki. Wszystko mieszamy. 4.Formujemy kotleciki. Zanużamy je w bułce tartej i smażymy na raczej więcej niż średenim ogniu z obydwu stron. 5.Po usmażeniu kładziemy ją obowiązkowo na pergamin w celu pozbycia się tłuszczu. Ps. Kotleciki wspaniale smakują także z byle jakim jogurtowym dresingiem (potrawa wegetarianska) Ps2. Przepis pochodzi z preferującej kuchnią austriacką książki "Pfanne, Schmarren und Grösti" [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ryżowo-warzywne kotleciki
Top
Bottom