sajgonki greckie*

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
img26195uo.jpg


nadzienie jak do mojej tiropitakii: ricotta, feta, mozzarella, jajko (niekoniecznie) pieprz, gałka, boczek (ja uzywam morlin), ew do zagęszczenia mąka lub skrobia

papier ryżowy smarowac jajkiem az zmieknie, sklądac podwójnie ładować farsz, zakręcać SCISŁO metodą krokietową. Piec w 230 st aż będą ładnie chrupkie

UWAGA: kupowac platy ryzowe o jak największej srednicy!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

mavika

Member
Wrz 22, 2007
3
0
0
Można prosić o dokładne proporcje składników nadzienia? Nie mogę znaleźć Twojego przepisu na tiropitakię.
 

mavika

Member
Wrz 22, 2007
3
0
0
Nie zależy mi na szybkiej odpowiedzi. Liczę że może dostanie powiadomienie na maila, albo kiedyś jednak zajrzy. Ale dzięki za niezwykle celną uwagę na temat.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy