Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Salata Iny na cieplo z aruguli i dynia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 839305" data-attributes="member: 28"><p>Bardzo ciekawa salata, pelna witamin i ciekawych smakow- nam bardzo smakuje </p><p></p><p> * 1 dynia pizmowa ( okolo 1kg)</p><p> * oliwa z oliwek</p><p> * 1 lyzka syropu klonowego</p><p> * sol, pieprz</p><p> * suszone zurawiny</p><p> * 3/4 szklanki soku jablkowego/ jablecznika</p><p> * 2 lyzki octu jablkowego</p><p> * 2 lyzki szalotek, drobno posiekanej</p><p> * 2 lyzeczki musztardy</p><p> * arugula salata ( mozna uzyc mlode listki szpianku)</p><p> * 1/2 szklanki orzechow wloskich, prazonych na patelce</p><p> * 3/4 szklanka parmezanu startego</p><p></p><p>Nagrzewamy piekarnik do 200C. </p><p></p><p>Dynie pokrojona w niewielka kostke wkladamy do naczynai zaroodpornego, dodajemy 2 lyzki oliwy z oliwek, syropu klonowego, lyzeczke soli i pol lyzeczki pieprzu- razem mieszamy. Pieczemy dynie przez 15-20 minut az bedzie miekka; dobrze jest przewrocic ja na druga strone podczas peczenia zeby przyspeszyc ten proces. Nastepnei dodajemy zurawiny i pieczemy dynie przez kolejne 5 minut. </p><p></p><p>Sok jablkowy, ocet i szalotki mieszamy w rondelku i zagotowujemy -gotujemy przez okolo 10 minut. Nastepnie po sciagnieciu z ognia, dodajemy musztarde, 1/2 szklanki oliwe z oliwek, 1 lyzeczki soli i 1/2 lyzczki pieprzu</p><p></p><p>W misce mieszamy salate z dynia, orzechami i parmerzanem; skrapiamy salate przygotowanym dressingiem</p><p></p><p>Przepis autorstwa Iny Garten.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 839305, member: 28"] Bardzo ciekawa salata, pelna witamin i ciekawych smakow- nam bardzo smakuje * 1 dynia pizmowa ( okolo 1kg) * oliwa z oliwek * 1 lyzka syropu klonowego * sol, pieprz * suszone zurawiny * 3/4 szklanki soku jablkowego/ jablecznika * 2 lyzki octu jablkowego * 2 lyzki szalotek, drobno posiekanej * 2 lyzeczki musztardy * arugula salata ( mozna uzyc mlode listki szpianku) * 1/2 szklanki orzechow wloskich, prazonych na patelce * 3/4 szklanka parmezanu startego Nagrzewamy piekarnik do 200C. Dynie pokrojona w niewielka kostke wkladamy do naczynai zaroodpornego, dodajemy 2 lyzki oliwy z oliwek, syropu klonowego, lyzeczke soli i pol lyzeczki pieprzu- razem mieszamy. Pieczemy dynie przez 15-20 minut az bedzie miekka; dobrze jest przewrocic ja na druga strone podczas peczenia zeby przyspeszyc ten proces. Nastepnei dodajemy zurawiny i pieczemy dynie przez kolejne 5 minut. Sok jablkowy, ocet i szalotki mieszamy w rondelku i zagotowujemy -gotujemy przez okolo 10 minut. Nastepnie po sciagnieciu z ognia, dodajemy musztarde, 1/2 szklanki oliwe z oliwek, 1 lyzeczki soli i 1/2 lyzczki pieprzu W misce mieszamy salate z dynia, orzechami i parmerzanem; skrapiamy salate przygotowanym dressingiem Przepis autorstwa Iny Garten. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Salata Iny na cieplo z aruguli i dynia
Top
Bottom