- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Sałata z buraków i mozzarelli
500 g średnich buraków
kilka gałązek tymianku i rozmarynu
1 łyżka białego i czerwonego octu
2 łyżki rosołu
sól i pieprz
5 łyżek oliwy z oliwek
pęczek bazylii
400 g mozzarelli
1. Buraki w ziołach gotujemy przez ok 1 godziny. Obieramy ze skórki i kroimy w drobne krążki.
2. Ser kroimy w krążki i przekładamy na przemian z buraczkami.
3. Bazylię siekamy. Mieszamy z oliwą, bulionem, octem i przyprawami. Powstałym dresingiem polewamy buraczki.
ps 1 Przepis pochodzi z http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rez...lat-mit-randen/
ps 2 Osobiście skropiłem jeszcze dodatkowo sałatkę sokiem z cytryny.

500 g średnich buraków
kilka gałązek tymianku i rozmarynu
1 łyżka białego i czerwonego octu
2 łyżki rosołu
sól i pieprz
5 łyżek oliwy z oliwek
pęczek bazylii
400 g mozzarelli
1. Buraki w ziołach gotujemy przez ok 1 godziny. Obieramy ze skórki i kroimy w drobne krążki.
2. Ser kroimy w krążki i przekładamy na przemian z buraczkami.
3. Bazylię siekamy. Mieszamy z oliwą, bulionem, octem i przyprawami. Powstałym dresingiem polewamy buraczki.
ps 1 Przepis pochodzi z http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rez...lat-mit-randen/
ps 2 Osobiście skropiłem jeszcze dodatkowo sałatkę sokiem z cytryny.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: