Bardzo efektowna sałata
składniki
1 głowka sałaty
2 czerwone papryki
2 serki camembert (np. Turek)
1 puszka ananasa
1 jajko
10 dag płatków migdałowych
mąka
4 łyżki oliwy
2 łyżki octu winnego z białego wina
sól,pieprz
szczypta cukru
sposób przygotowania
Sałatę oczyścić, opłukać i osuszyć.
papryki umyć, wydrążyć pestki i pokroić w kostkę.
Ananasa osączyć i pokroić na małe kawałki.
Każdy ser pokroić na 6-8 trójkątów i panierować mące, jajku i migdałach. Usmażyć na gorącym oleju.
Ocet wymieszać z 2 łyżkami soku anansowego, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Cały czas mieszająć dolewać oliwę.
Na talerzach rozłożyć sałatę, posypać papryką i ananasem, polać sosem. Na wierzchu ułożyć usmażony ser.
Calość można posypać posiekaną natką pietruszki.
składniki
1 głowka sałaty
2 czerwone papryki
2 serki camembert (np. Turek)
1 puszka ananasa
1 jajko
10 dag płatków migdałowych
mąka
4 łyżki oliwy
2 łyżki octu winnego z białego wina
sól,pieprz
szczypta cukru
sposób przygotowania
Sałatę oczyścić, opłukać i osuszyć.
papryki umyć, wydrążyć pestki i pokroić w kostkę.
Ananasa osączyć i pokroić na małe kawałki.
Każdy ser pokroić na 6-8 trójkątów i panierować mące, jajku i migdałach. Usmażyć na gorącym oleju.
Ocet wymieszać z 2 łyżkami soku anansowego, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Cały czas mieszająć dolewać oliwę.
Na talerzach rozłożyć sałatę, posypać papryką i ananasem, polać sosem. Na wierzchu ułożyć usmażony ser.
Calość można posypać posiekaną natką pietruszki.