- Paź 21, 2011
- 11,435
- 0
- 0
Kiedyś kupowałam coś podobnego w Waitrosie, stąd nazwa. Tamta była bez fasoli i taka też jest pyszna, ale z fasolą jest bardziej treściwa i smaku jej to nie ujmuje.
Makaron penne 500 g
świeże liście młodego szpinaku
puszka fasoli czerwonej (opcjonalnie)
dwie garście czarnych oliwek
słoik suszonych pomidorków w oleju
dwie łyżki koncentratu pomidorowego
pół łyżeczki bazylii
trzy szczypty pokruszonej suszonej papryczki pepperoncini
mały ząbek czosnku
Makaron ugotować al dente, odlać, przelać zimną wodą.
Oliwki i pomidorki pokroić.
Kilka łyżek oleju z pomidorków odlać, zmieszać z przecierem i doprawić.
Wszystko zmieszać dobrze.
Wcinać ze smakiem
Makaron penne 500 g
świeże liście młodego szpinaku
puszka fasoli czerwonej (opcjonalnie)
dwie garście czarnych oliwek
słoik suszonych pomidorków w oleju
dwie łyżki koncentratu pomidorowego
pół łyżeczki bazylii
trzy szczypty pokruszonej suszonej papryczki pepperoncini
mały ząbek czosnku
Makaron ugotować al dente, odlać, przelać zimną wodą.
Oliwki i pomidorki pokroić.
Kilka łyżek oleju z pomidorków odlać, zmieszać z przecierem i doprawić.
Wszystko zmieszać dobrze.
Wcinać ze smakiem

Ostatnią edycję dokonał moderator: