- Paź 25, 2004
- 4,687
- 1
- 0
SAŁATKA BROKUŁOWA Z MIGDAŁAMI
-ugotowany w osolonej wodzie na półtwardo brokuł i podzielony na różyczki (brokuł średniej wielkości)
- ok. 1/2 opakowania sera feta - pokrojonego w niezbyt drobną kostkę
- 1 opakowanie sera camembert (np. Turek) - pokrojonego w cząstki (można go pominąć, jeśli ktoś nie lubi)
- ok. 5dag płatków migdałowych uprażonych na patelni do koloru złotego (można dać więcej)
- grzanki czosnkowe (oczywiście usmażone własnoręcznie) w ilości dowolnej
- łyżka octu balsamicznego
Wszystko wrzucamy do naczynia i delikatnie mieszamy. Chodzi o to, by w miarę mozliwości brokuł i feta pozostały w całości, a nie zamieniły się w paćkę.
Na zdjęciu sałatka w wersji okrojonej - bez grzanek i sera camembert.
-ugotowany w osolonej wodzie na półtwardo brokuł i podzielony na różyczki (brokuł średniej wielkości)
- ok. 1/2 opakowania sera feta - pokrojonego w niezbyt drobną kostkę
- 1 opakowanie sera camembert (np. Turek) - pokrojonego w cząstki (można go pominąć, jeśli ktoś nie lubi)
- ok. 5dag płatków migdałowych uprażonych na patelni do koloru złotego (można dać więcej)
- grzanki czosnkowe (oczywiście usmażone własnoręcznie) w ilości dowolnej
- łyżka octu balsamicznego
Wszystko wrzucamy do naczynia i delikatnie mieszamy. Chodzi o to, by w miarę mozliwości brokuł i feta pozostały w całości, a nie zamieniły się w paćkę.

Na zdjęciu sałatka w wersji okrojonej - bez grzanek i sera camembert.