- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
Nie pamiętam dokładnie nazwy, mam w kajecie zapisane tylko składniki:
5 kg ogórków
3-4 duże cebule
4 duże marchewki
3 główki czosnku
2 pęczki kopru lub zielonej pietruszki
3 łyżki soli
Wszystko pokroić, wymieszać i zostawić na 3 godziny
Po tym czasie dodać 1 szklankę oleju i zostawić jeszcze na 6 godzin. Nakładać do słoików i pasteryzować
5 kg ogórków
3-4 duże cebule
4 duże marchewki
3 główki czosnku
2 pęczki kopru lub zielonej pietruszki
3 łyżki soli
Wszystko pokroić, wymieszać i zostawić na 3 godziny
Po tym czasie dodać 1 szklankę oleju i zostawić jeszcze na 6 godzin. Nakładać do słoików i pasteryzować