Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Sałatka grecka.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 570518" data-attributes="member: 59"><p>prawie taka sama - nieco inne proporcje wiec dopisuje - przepis z wykladow o kuchni greckiej z festiwalu greckiego. </p><p></p><p>6 twardych pomidorow</p><p>2 ogorki (weze)</p><p>2 zielone papryki</p><p>1 czerwona cebula</p><p>12-15 oliwek Kalamata (nie lubie)</p><p>1/2 funta (227g) fety</p><p></p><p>Pomidory pokroic w czastki, reszte (procz oliwek) w plastry. </p><p></p><p>Bardzo mi sie podoba, ze feta nie jest rozdrabniana i wymieszana z salata tylko leza z boku 1-2 nieduze plasterki. Maz ja zjada, a ja nie musze sie bac, ze jakis zaplatany okruch przyniesie bezsenna noc Buby-alergika. </p><p>Z tym, ze tak jest podawana w restauracjach dla jednej osoby. Robiac miche miesza sie. </p><p>W restauracjach czesto tez dodaja do niej sztywna salate lodowa i <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21806&st=0&gopid=570516&#entry570516" target="_blank">taki sos</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 570518, member: 59"] prawie taka sama - nieco inne proporcje wiec dopisuje - przepis z wykladow o kuchni greckiej z festiwalu greckiego. 6 twardych pomidorow 2 ogorki (weze) 2 zielone papryki 1 czerwona cebula 12-15 oliwek Kalamata (nie lubie) 1/2 funta (227g) fety Pomidory pokroic w czastki, reszte (procz oliwek) w plastry. Bardzo mi sie podoba, ze feta nie jest rozdrabniana i wymieszana z salata tylko leza z boku 1-2 nieduze plasterki. Maz ja zjada, a ja nie musze sie bac, ze jakis zaplatany okruch przyniesie bezsenna noc Buby-alergika. Z tym, ze tak jest podawana w restauracjach dla jednej osoby. Robiac miche miesza sie. W restauracjach czesto tez dodaja do niej sztywna salate lodowa i [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21806&st=0&gopid=570516&#entry570516"]taki sos[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Sałatka grecka.
Top
Bottom