Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka limanowska
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 216797" data-attributes="member: 160"><p>wg MISZAM (GW)</p><p>wg "Kuchnia polska. Potrawy regionalne" Hanny Szymanderskiej</p><p></p><p>Limanowska sałatka z pieczarek</p><p>500 g pieczarek</p><p>łyżka soku z cytryny</p><p>pół łyżki listków świeżego tymianku (miałam oregano)</p><p>250 g oscypka</p><p>po 3 łyżki szczypiorku i natki pietruszki</p><p>Sos:</p><p>2-3 posiekane i utarte z solą ząbki czosnku</p><p>3 łyżki oleju</p><p>łyżeczka musztardy (dałam pełnoziarnistą)</p><p>2 łyżki soku z cytryny</p><p>sól, pieprz, szczypta cukru</p><p></p><p>Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, posypać </p><p>tymiankiem (miałam oregano) i świeżo zmielonym pieprzem, na chwilę odstawić.</p><p>Oscypek pokroić w kostkę, podypać natką i szczypiorkiem, dodać do pieczarek.</p><p>Składniki sosu połączyć ze sobą, doprawić (nie solić za dużo, bo oscypek jest </p><p>słony), polać sosem sałatkę, wymieszać, lekko schłodzić.</p><p></p><p></p><p>zdjecie za chwilkę</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 216797, member: 160"] wg MISZAM (GW) wg "Kuchnia polska. Potrawy regionalne" Hanny Szymanderskiej Limanowska sałatka z pieczarek 500 g pieczarek łyżka soku z cytryny pół łyżki listków świeżego tymianku (miałam oregano) 250 g oscypka po 3 łyżki szczypiorku i natki pietruszki Sos: 2-3 posiekane i utarte z solą ząbki czosnku 3 łyżki oleju łyżeczka musztardy (dałam pełnoziarnistą) 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz, szczypta cukru Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, posypać tymiankiem (miałam oregano) i świeżo zmielonym pieprzem, na chwilę odstawić. Oscypek pokroić w kostkę, podypać natką i szczypiorkiem, dodać do pieczarek. Składniki sosu połączyć ze sobą, doprawić (nie solić za dużo, bo oscypek jest słony), polać sosem sałatkę, wymieszać, lekko schłodzić. zdjecie za chwilkę [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka limanowska
Top
Bottom