Składniki:
20-30 dag szynki gotowanej lub kiełbasy szynkowej
30 dag makaronu (rurki lub kolorowy) - ja daję "na oko"
5-6 małych ogórków konserwowych
4 pomidory
2 cebule czerwone
1 puszka czerwonej fasoli
sos:
1/2 opakowania małego jogurtu naturalnego Danone
2 łyżki majonezu
1-2 łyżki musztardy
pieprz, sól, odrobina cukru
Makaron ugotować i ostudzić. Szynkę pokroić w kostkę, cebulę w półtalarki lub drobniej, ogórki w plasterki. Fasolę odsączyć i przepłukać zimną wodą. składniki połaczyć, wymieszać dodając pokrojone w kostkę pomidory. Z podanych składników zrobić sos i wymieszać z sałatką. Musi postać w lodówce około 2 godzin.
20-30 dag szynki gotowanej lub kiełbasy szynkowej
30 dag makaronu (rurki lub kolorowy) - ja daję "na oko"
5-6 małych ogórków konserwowych
4 pomidory
2 cebule czerwone
1 puszka czerwonej fasoli
sos:
1/2 opakowania małego jogurtu naturalnego Danone
2 łyżki majonezu
1-2 łyżki musztardy
pieprz, sól, odrobina cukru
Makaron ugotować i ostudzić. Szynkę pokroić w kostkę, cebulę w półtalarki lub drobniej, ogórki w plasterki. Fasolę odsączyć i przepłukać zimną wodą. składniki połaczyć, wymieszać dodając pokrojone w kostkę pomidory. Z podanych składników zrobić sos i wymieszać z sałatką. Musi postać w lodówce około 2 godzin.
