- Cze 4, 2008
- 52
- 0
- 0
Składniki:
125 g spaghetti
1 łyżka soli
1 łyżka oleju
225 g tuńczyka w oleju
2 strąki zielonej papryki
250 g pomidorów
100 g majonezu
2 łyżki ketchupu
1 łyżka słodkiej papryki
50 g jogurtu naturalnego
0,5 łyżeczki cukru
pieprz, sól
2 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
Wykonanie:
1. Makaron włozyć do 1 litra wody, dodać sól i olej. Gotować przez 10 minut, przelać zimną wodą i po odcedzeniu pokroić.
2. Wymieszać majonez z ketchupem, papryką, jogurtem i cukrem. Posypać solą i pieprzem.
3. Rozdrobnić mięso tuńczyka i rozmieszać je z własnym sosem i olejem.
4. Pokroić zieloną paprykę na ćwiartki, usunąć pestki, opłukać i pokroić w paseczki. Z pomidorów usunąć środek i miąższ, pokroić na osiem części.
5. Wymieszać warzywa i makaron z tuńczykiem. Polać sałatkę majonezem z ketchupem.
Jeżeli ktoś lubi może dodać kilka oliwek nadzianych papryką i pokrojonych w plasterki. Sałatka musi 'odleżeć' jakieś 20 minut.
Smacznego
125 g spaghetti
1 łyżka soli
1 łyżka oleju
225 g tuńczyka w oleju
2 strąki zielonej papryki
250 g pomidorów
100 g majonezu
2 łyżki ketchupu
1 łyżka słodkiej papryki
50 g jogurtu naturalnego
0,5 łyżeczki cukru
pieprz, sól
2 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
Wykonanie:
1. Makaron włozyć do 1 litra wody, dodać sól i olej. Gotować przez 10 minut, przelać zimną wodą i po odcedzeniu pokroić.
2. Wymieszać majonez z ketchupem, papryką, jogurtem i cukrem. Posypać solą i pieprzem.
3. Rozdrobnić mięso tuńczyka i rozmieszać je z własnym sosem i olejem.
4. Pokroić zieloną paprykę na ćwiartki, usunąć pestki, opłukać i pokroić w paseczki. Z pomidorów usunąć środek i miąższ, pokroić na osiem części.
5. Wymieszać warzywa i makaron z tuńczykiem. Polać sałatkę majonezem z ketchupem.
Jeżeli ktoś lubi może dodać kilka oliwek nadzianych papryką i pokrojonych w plasterki. Sałatka musi 'odleżeć' jakieś 20 minut.
Smacznego
