- Lis 7, 2008
- 14,687
- 2
- 0
Nie wiem czy to zdrowe kalorie, ani czy zielono mi, ale tutaj wpisuję przepis na pyszną sałatkę.
Właśnie zajadam się w pracy.
2 porcje
100g krótkiego makaronu (mogą być świderki, kolanka, kokardki, casarecce (warkoczyki))
pół puszki kukurydzy
3 duże lub 4 mniejsze ogórki konserwowe
papryka konserwowa - 3 kawałki takie ok. 1/3 papryki, czyli wyjdzie 1 papryka
ok. 100g szynki konserwowej
2 łyżki majonezu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
Makaron ugotować prawie do miękkości, zahartować i zostawić aż wystygnie.
Dodać kukurydzę, pokrojone w kostkę lub półplasterki ogórki, pokrojoną w paseczki paprykę i szynkę konserwową.
Dodać majonez i natkę, doprawić do smaku (soli niewiele, pieprzu daję dużo).
ZOsatwić w lodówce na kilka godzin.
Smacznego!
Właśnie zajadam się w pracy.
2 porcje
100g krótkiego makaronu (mogą być świderki, kolanka, kokardki, casarecce (warkoczyki))
pół puszki kukurydzy
3 duże lub 4 mniejsze ogórki konserwowe
papryka konserwowa - 3 kawałki takie ok. 1/3 papryki, czyli wyjdzie 1 papryka
ok. 100g szynki konserwowej
2 łyżki majonezu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
Makaron ugotować prawie do miękkości, zahartować i zostawić aż wystygnie.
Dodać kukurydzę, pokrojone w kostkę lub półplasterki ogórki, pokrojoną w paseczki paprykę i szynkę konserwową.
Dodać majonez i natkę, doprawić do smaku (soli niewiele, pieprzu daję dużo).
ZOsatwić w lodówce na kilka godzin.
Smacznego!