Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka makaronowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".agatka." data-source="post: 1206864" data-attributes="member: 12156"><p>Nie wiem czy to zdrowe kalorie, ani czy zielono mi, ale tutaj wpisuję przepis na pyszną sałatkę.</p><p>Właśnie zajadam się w pracy.</p><p></p><p></p><p>2 porcje</p><p>100g krótkiego makaronu (mogą być świderki, kolanka, kokardki, casarecce (warkoczyki))</p><p>pół puszki kukurydzy</p><p>3 duże lub 4 mniejsze ogórki konserwowe</p><p>papryka konserwowa - 3 kawałki takie ok. 1/3 papryki, czyli wyjdzie 1 papryka</p><p>ok. 100g szynki konserwowej</p><p>2 łyżki majonezu</p><p>1 łyżka posiekanej natki pietruszki</p><p>sól i pieprz do smaku</p><p></p><p>Makaron ugotować prawie do miękkości, zahartować i zostawić aż wystygnie.</p><p>Dodać kukurydzę, pokrojone w kostkę lub półplasterki ogórki, pokrojoną w paseczki paprykę i szynkę konserwową.</p><p>Dodać majonez i natkę, doprawić do smaku (soli niewiele, pieprzu daję dużo).</p><p></p><p>ZOsatwić w lodówce na kilka godzin.</p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".agatka., post: 1206864, member: 12156"] Nie wiem czy to zdrowe kalorie, ani czy zielono mi, ale tutaj wpisuję przepis na pyszną sałatkę. Właśnie zajadam się w pracy. 2 porcje 100g krótkiego makaronu (mogą być świderki, kolanka, kokardki, casarecce (warkoczyki)) pół puszki kukurydzy 3 duże lub 4 mniejsze ogórki konserwowe papryka konserwowa - 3 kawałki takie ok. 1/3 papryki, czyli wyjdzie 1 papryka ok. 100g szynki konserwowej 2 łyżki majonezu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku Makaron ugotować prawie do miękkości, zahartować i zostawić aż wystygnie. Dodać kukurydzę, pokrojone w kostkę lub półplasterki ogórki, pokrojoną w paseczki paprykę i szynkę konserwową. Dodać majonez i natkę, doprawić do smaku (soli niewiele, pieprzu daję dużo). ZOsatwić w lodówce na kilka godzin. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka makaronowa
Top
Bottom