- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Sałatka na ostro
-1 główka sałaty
-20 dag sera pleśniowego
-1/2 szklanki wyłuskanych pestek dyni
-4 łyżki oliwy z oliwek
-2 łyzeczki ziół prowansalskich
-1/2 cytryny
-sól, pieprz do smaku
Sałatę dokładnie myjemy i osuszamy- dla urozmaicenia smaku mozemy zmieszać różne rodzaje sałat- i rwiemy ją na drobne kawałki. Na sałacie układamy pokrojony na drobne kawałki ser i posypujemy całość pestkami dyni. Do oliwy wciskamy sok z cytryny, dodajemy przyprawy i mieszamy. Sosem polewamy sałatę. Można udekorować świeżymi ziołami.
-1 główka sałaty
-20 dag sera pleśniowego
-1/2 szklanki wyłuskanych pestek dyni
-4 łyżki oliwy z oliwek
-2 łyzeczki ziół prowansalskich
-1/2 cytryny
-sól, pieprz do smaku
Sałatę dokładnie myjemy i osuszamy- dla urozmaicenia smaku mozemy zmieszać różne rodzaje sałat- i rwiemy ją na drobne kawałki. Na sałacie układamy pokrojony na drobne kawałki ser i posypujemy całość pestkami dyni. Do oliwy wciskamy sok z cytryny, dodajemy przyprawy i mieszamy. Sosem polewamy sałatę. Można udekorować świeżymi ziołami.