Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka nicejska
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MagdazMediolanu" data-source="post: 670" data-attributes="member: 206"><p>Klasyka francuska.</p><p>Można robić drobne zmiany czyli dodawać bądź odejmować składniki wedle gustu i dostępności.</p><p></p><p>Ze dwa kartofle ugotowane w łupinach, obrane i pokrojone w plasterki</p><p>1 cebula</p><p>3 jajka na twardo</p><p>puszka tuńczyka w oliwie</p><p>3 pomidory</p><p>mała puszeczka "achovies" czyli "anchois"</p><p>garść czarnych oliwek</p><p>trochę zielonej sałaty, raczej takiej sztywnej, nie oklapłej</p><p>ząbek czosnku</p><p>sól, pieprz, oliwa, ocet</p><p></p><p>Czosnek obrać, przekroić i przejechać się nim po ściankach salterki. Ma zostawić po sobie zapach. Resztę składników pokroić w plasterki lub cząstki (jajka i pomidor), tuńczyka rozciapać widelcem, sałatę porwać na kawałki. Z soli, pieprzu, oliwy i octu zrobić sos vinagrette. Zamiast octu może być cytryna. Wszystko delikatnie wymieszać. Ja ćwiartki jajek kładę na wierzchu żeby się nie rozleciały.</p><p>Podawać jako samodzielne danie, z chlebem. I z winem! </p><p></p><p>MzM</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MagdazMediolanu, post: 670, member: 206"] Klasyka francuska. Można robić drobne zmiany czyli dodawać bądź odejmować składniki wedle gustu i dostępności. Ze dwa kartofle ugotowane w łupinach, obrane i pokrojone w plasterki 1 cebula 3 jajka na twardo puszka tuńczyka w oliwie 3 pomidory mała puszeczka "achovies" czyli "anchois" garść czarnych oliwek trochę zielonej sałaty, raczej takiej sztywnej, nie oklapłej ząbek czosnku sól, pieprz, oliwa, ocet Czosnek obrać, przekroić i przejechać się nim po ściankach salterki. Ma zostawić po sobie zapach. Resztę składników pokroić w plasterki lub cząstki (jajka i pomidor), tuńczyka rozciapać widelcem, sałatę porwać na kawałki. Z soli, pieprzu, oliwy i octu zrobić sos vinagrette. Zamiast octu może być cytryna. Wszystko delikatnie wymieszać. Ja ćwiartki jajek kładę na wierzchu żeby się nie rozleciały. Podawać jako samodzielne danie, z chlebem. I z winem! MzM [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka nicejska
Bottom