- Maj 5, 2010
- 1,297
- 0
- 0
SAŁATKA OGÓRKOWA z koperkiem
3 kg ogórków
30 dkg cebuli
2-3 marchewki
1 szkl octu
1 szkl cukru
1 łyżka soli
liść laurowy,ziele angielskie i
koperek zielony
ocetz cukrem i przyprawami zagotować.
małe ogórki ze skórką pokroić w plastry (grubsze) ,posolić
cebulę pokroić i posolić by puściła sok
marchew zetrzeć ,
Na gotującą zalewę włożyć osączone warzywa pogotować 10-15 min dodać posiekany koperek,i wkładać do słoików ,pasteryzować 5 min.
3 kg ogórków
30 dkg cebuli
2-3 marchewki
1 szkl octu
1 szkl cukru
1 łyżka soli
liść laurowy,ziele angielskie i
koperek zielony
ocetz cukrem i przyprawami zagotować.
małe ogórki ze skórką pokroić w plastry (grubsze) ,posolić
cebulę pokroić i posolić by puściła sok
marchew zetrzeć ,
Na gotującą zalewę włożyć osączone warzywa pogotować 10-15 min dodać posiekany koperek,i wkładać do słoików ,pasteryzować 5 min.