Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka ogórkowo-jabłkowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1105110" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px">Sałatka ogórkowo-jabłkowa</span></p><p></p><p>2 ogórki (ok 800g)</p><p>2 czerwone papryki</p><p>800 g jabłek</p><p>1 pęczek koperku</p><p></p><p>Na dresing:</p><p>4 łyżki octu</p><p>6 łyżek śmietany</p><p>300 g jogurtu</p><p>trochę cukru, sól i pieprz</p><p></p><p>1.Ogórki obieramy i kroiny w kostkę.</p><p>2.Z papryki pozbywamy się pestek i kroimy w kostkę.</p><p>3.Jabłka obieramy, pestkujemy i kroimy w kostkę.</p><p>4.Wszystkie pokrojone składniki wsypujemy do miski. Składniki na dresing mieszamy w osobnym kubku, a następnie zawartość wlewamy na warzywa. Dodajemy pokrojonego koperku i mieszamy.</p><p>[ATTACH=full]62168[/ATTACH]</p><p></p><p>Ps1.Sałatka najlepiej smakuje do &quot;wyrazistych&quot; mięs, np. grylowanych.</p><p>Ps2.Sałatkę należy przygotować raczej krótko przed spożyciem, ogórki szybko puszczają dużo wody.</p><p>Ps3.Dresing można także przygotować z jogurtu i soku cytrynowego + przyprawy</p><p>Ps4.Przepis pochodzi z książki: Dr.Oetker-Party Salate</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1105110, member: 140"] [SIZE=14]Sałatka ogórkowo-jabłkowa[/SIZE] 2 ogórki (ok 800g) 2 czerwone papryki 800 g jabłek 1 pęczek koperku Na dresing: 4 łyżki octu 6 łyżek śmietany 300 g jogurtu trochę cukru, sól i pieprz 1.Ogórki obieramy i kroiny w kostkę. 2.Z papryki pozbywamy się pestek i kroimy w kostkę. 3.Jabłka obieramy, pestkujemy i kroimy w kostkę. 4.Wszystkie pokrojone składniki wsypujemy do miski. Składniki na dresing mieszamy w osobnym kubku, a następnie zawartość wlewamy na warzywa. Dodajemy pokrojonego koperku i mieszamy. [ATTACH=full]62168[/ATTACH] Ps1.Sałatka najlepiej smakuje do "wyrazistych" mięs, np. grylowanych. Ps2.Sałatkę należy przygotować raczej krótko przed spożyciem, ogórki szybko puszczają dużo wody. Ps3.Dresing można także przygotować z jogurtu i soku cytrynowego + przyprawy Ps4.Przepis pochodzi z książki: Dr.Oetker-Party Salate [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka ogórkowo-jabłkowa
Top
Bottom