- Maj 5, 2010
- 1,297
- 0
- 0
4kg ogórków
1/2kg czerwonej papryki
1/2kg marchewki
1/2 kg cebuli
1szkl octu 10%
1szkl cukru
1/2szkl oleju,
2 płaskie łyż soli,
2łyżeczki pieprzu mielonego
2 gł czosnku
ogórki obrać,poszatkować,cebylę,czosnek drobno pokroić,marchewkę zetrzeć,papryke pokroić w paseczki
składniki wymieszać,dodać wszystkie przyprawy,zosawić na 4 godz
następnie przełożyć do słoików ,pasteryzować 15min.
1/2kg czerwonej papryki
1/2kg marchewki
1/2 kg cebuli
1szkl octu 10%
1szkl cukru
1/2szkl oleju,
2 płaskie łyż soli,
2łyżeczki pieprzu mielonego
2 gł czosnku
ogórki obrać,poszatkować,cebylę,czosnek drobno pokroić,marchewkę zetrzeć,papryke pokroić w paseczki
składniki wymieszać,dodać wszystkie przyprawy,zosawić na 4 godz
następnie przełożyć do słoików ,pasteryzować 15min.