- Wrz 25, 2004
- 20,571
- 3
- 0
4 ziemniaki dość spore
2 średnie cebule
puszka kukurydzy
szczypiorek w ilościach rozsądnych
majonez (polecam niezawodny "Kielecki")
sól pieprz
Ziemniaki ugotować w mundurkach.
Gdy dobrze przestygną obrać ze skórek i pokroić w drobną kostkę.
Tak samo postąpić z cebulą - pomijając proces gotowania
Szczypiorek pokroić równio, drobno i ładnie bez jakiś tam ciągnących się wąsów.
Kukurydzę dokładnie odlać.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać majonez oraz przyprawy.
Odstawić na jakiś czas w ustronne miejsce - najlepiej zimne.
Siedzieć w kuchni i pilnować by rodzina nie dobrała się i nie wyżała całości.
Podawać do smażonych lub pieczonych mięs oraz drobiu.
Świetnie zastępuje ziemniaki oraz sałatkę.
Nazwałam tak śmiesznie tą sałatkę, bo często była podawana na obiedzie u mojego pastora
mniaaaam
2 średnie cebule
puszka kukurydzy
szczypiorek w ilościach rozsądnych
majonez (polecam niezawodny "Kielecki")
sól pieprz
Ziemniaki ugotować w mundurkach.
Gdy dobrze przestygną obrać ze skórek i pokroić w drobną kostkę.
Tak samo postąpić z cebulą - pomijając proces gotowania
Szczypiorek pokroić równio, drobno i ładnie bez jakiś tam ciągnących się wąsów.
Kukurydzę dokładnie odlać.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać majonez oraz przyprawy.
Odstawić na jakiś czas w ustronne miejsce - najlepiej zimne.
Siedzieć w kuchni i pilnować by rodzina nie dobrała się i nie wyżała całości.
Podawać do smażonych lub pieczonych mięs oraz drobiu.
Świetnie zastępuje ziemniaki oraz sałatkę.
Nazwałam tak śmiesznie tą sałatkę, bo często była podawana na obiedzie u mojego pastora