Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka pomidorowo-paprykowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 748339" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Inspiracja miesięcznik &quot;Ty i Ja&quot; lata 70. Opracowanie kulinarne Maria Lemnis i Henryk Vitry.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Składniki</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">5 dużych czerwonych papryk</span></p><p><span style="font-size: 26px">4 jędrne pomidory</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 średnia cebula</span></p><p><span style="font-size: 26px">3-4 łyżki oliwy </span></p><p><span style="font-size: 26px">sól, pieprz</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Papryki kroimy na połówki lub ćwiartki, czyścimy z nasion i białych błonek, układamy w nagrzanym piekarniku (skórką do góry) na wyłożonej folią aluminiową lub papierze do pieczenia blasze, włączamy opcję &quot;grill&quot; i pieczemy paprykę, aż skórka sczernieje i popęka. Wówczas przekładamy ją do woreczka foliowego, ściśle zamykamy i zostawiamy do przestygnięcia na kilkanaście minut. Po tym czasie paprykę obieramy ze skórek i kroimy na poprzeczne paski. Tak przygotowaną paprykę skrapiamy 3 łyżkami oliwy.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Cebulę drobno siekamy i łączymy z papryką i pomidorami. Dodajemy jeszcze łyżkę oliwy, lekko solimy i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Po ostrożnym wymieszaniu sałatka powinna co najmniej przez godzinę dojrzewać w chłodnym miejscu. Ta bardzo prosta sałatka doskonale harmonizuje ze wszystkimi smażonymi i pieczonymi mięsami.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 748339, member: 10341"] [SIZE=10]Inspiracja miesięcznik "Ty i Ja" lata 70. Opracowanie kulinarne Maria Lemnis i Henryk Vitry. [B]Składniki[/B] 5 dużych czerwonych papryk 4 jędrne pomidory 1 średnia cebula 3-4 łyżki oliwy sól, pieprz Papryki kroimy na połówki lub ćwiartki, czyścimy z nasion i białych błonek, układamy w nagrzanym piekarniku (skórką do góry) na wyłożonej folią aluminiową lub papierze do pieczenia blasze, włączamy opcję "grill" i pieczemy paprykę, aż skórka sczernieje i popęka. Wówczas przekładamy ją do woreczka foliowego, ściśle zamykamy i zostawiamy do przestygnięcia na kilkanaście minut. Po tym czasie paprykę obieramy ze skórek i kroimy na poprzeczne paski. Tak przygotowaną paprykę skrapiamy 3 łyżkami oliwy. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Cebulę drobno siekamy i łączymy z papryką i pomidorami. Dodajemy jeszcze łyżkę oliwy, lekko solimy i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Po ostrożnym wymieszaniu sałatka powinna co najmniej przez godzinę dojrzewać w chłodnym miejscu. Ta bardzo prosta sałatka doskonale harmonizuje ze wszystkimi smażonymi i pieczonymi mięsami. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka pomidorowo-paprykowa
Top
Bottom