Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka "Astoria"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 834953" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis pochodzi z Burdy - Agencja Muza. Mało kaloryczna, orzeżwiająca sałatka, godna polecenia w miesiącach zimowych i wiosennych. Proporcje dla 4 osób.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>2 dojrzałe gruszki</p><p>2 grejpfruty</p><p>1 zielona papryka</p><p>1/2 pęczka pietruszki (drobno posiekanej)</p><p>2 łyżki białego octu winnego</p><p>4 łyżki oliwy lub oleju</p><p>sól, pieprz</p><p>kilka orzechów laskowych i świeżych liści sałaty</p><p>łyżka posiekanej pietruszki</p><p></p><p>Gruszki obieramy, dzielimy każdą na 8 części, usuwając gniazda nasienne. Grejpfruty obieramy grubo ( i z białej skórki), następnie wycinamy ostrym nożem trójkąciki miąższu spomiędzy białych osłonek. Paprykę czyścimy z nasion, dzielimy na ćwiartki i kroimy w bardzo cienkie paseczki.</p><p>Ocet, oliwę lub olej , trochę soli i pieprz wkładamy do salaterki, dodajemy gruszki, grejpfruty, zieloną pietruszkę, paprykę i dokładnie mieszamy. Sałatkę posypujemy orzechami laskowymi pokrojonymi w plasterki. Na brzegu salaterki układamy liście sałaty i całość posypujemy łyżką posiekanej natki. Sałatka może być podawana jako przystawka albo na kolację z grzankami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 834953, member: 10341"] Przepis pochodzi z Burdy - Agencja Muza. Mało kaloryczna, orzeżwiająca sałatka, godna polecenia w miesiącach zimowych i wiosennych. Proporcje dla 4 osób. [B]Składniki [/B]2 dojrzałe gruszki 2 grejpfruty 1 zielona papryka 1/2 pęczka pietruszki (drobno posiekanej) 2 łyżki białego octu winnego 4 łyżki oliwy lub oleju sól, pieprz kilka orzechów laskowych i świeżych liści sałaty łyżka posiekanej pietruszki Gruszki obieramy, dzielimy każdą na 8 części, usuwając gniazda nasienne. Grejpfruty obieramy grubo ( i z białej skórki), następnie wycinamy ostrym nożem trójkąciki miąższu spomiędzy białych osłonek. Paprykę czyścimy z nasion, dzielimy na ćwiartki i kroimy w bardzo cienkie paseczki. Ocet, oliwę lub olej , trochę soli i pieprz wkładamy do salaterki, dodajemy gruszki, grejpfruty, zieloną pietruszkę, paprykę i dokładnie mieszamy. Sałatkę posypujemy orzechami laskowymi pokrojonymi w plasterki. Na brzegu salaterki układamy liście sałaty i całość posypujemy łyżką posiekanej natki. Sałatka może być podawana jako przystawka albo na kolację z grzankami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka "Astoria"
Top
Bottom