Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka "ogniste sombrero"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 59845" data-attributes="member: 49"><p><strong>Sałatka "ogniste sombrero" </strong> </p><p></p><p>2 piersi z kurczaka, </p><p>3 łyżki oliwy z oliwek, </p><p>1 puszka kukurydzy konserwowej, </p><p>60 dag ziemniaków, </p><p>2 łyżki posiekanej papryki konserwowej, </p><p>100 ml ketchupu, </p><p>1 łyżeczka sproszkowanego chili, </p><p>sól, pieprz i cukier do smaku. </p><p></p><p>Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Natrzeć solą i obficie posypać pieprzem. Obsmażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor. Wystudzić. Pokroić w kostkę. Ziemniaki umyć i ugotować w łupinach. Wystudzić, obrać i również pokroić w kostkę. Połączyć z osączoną z zalewy kukurydzą, oliwą ze smażenia i posiekaną papryką. Dodać sproszkowane chili. Zalać ketchupem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszać. Przełożyć w chłodne miejsce na 30 min. P.S. Proponuję ograniczyć ilość przyprawy chili. Dla niektórych wersja oryginalna może być zbyt piekielna.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 59845, member: 49"] [B]Sałatka "ogniste sombrero" [/B] 2 piersi z kurczaka, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 60 dag ziemniaków, 2 łyżki posiekanej papryki konserwowej, 100 ml ketchupu, 1 łyżeczka sproszkowanego chili, sól, pieprz i cukier do smaku. Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Natrzeć solą i obficie posypać pieprzem. Obsmażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor. Wystudzić. Pokroić w kostkę. Ziemniaki umyć i ugotować w łupinach. Wystudzić, obrać i również pokroić w kostkę. Połączyć z osączoną z zalewy kukurydzą, oliwą ze smażenia i posiekaną papryką. Dodać sproszkowane chili. Zalać ketchupem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszać. Przełożyć w chłodne miejsce na 30 min. P.S. Proponuję ograniczyć ilość przyprawy chili. Dla niektórych wersja oryginalna może być zbyt piekielna. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka "ogniste sombrero"
Top
Bottom