- Maj 5, 2010
- 1,297
- 0
- 0
OGÓRKI W POMIDORACH
3 kg ogórków małych kroimy w 0,5 cm plasterki razem ze skórką
0,5 kg marchewki pokroić w pól talarki i lekko podgotować
0,5 kg cebuli pokroić w piórka lub kostkę posolić i odstawić na 2 godz
2 małe koncentraty,1 szkl cukru,1 szkl octu,1 łyżeczka soli,1/4 łyżeczki pieprzu prawdziwego –razem zagotować, dodać warzywa gotować razem ok. 20 min ,wkładać do słoików i stawiać doi góry dnem lub lekko zapasteryzować.
3 kg ogórków małych kroimy w 0,5 cm plasterki razem ze skórką
0,5 kg marchewki pokroić w pól talarki i lekko podgotować
0,5 kg cebuli pokroić w piórka lub kostkę posolić i odstawić na 2 godz
2 małe koncentraty,1 szkl cukru,1 szkl octu,1 łyżeczka soli,1/4 łyżeczki pieprzu prawdziwego –razem zagotować, dodać warzywa gotować razem ok. 20 min ,wkładać do słoików i stawiać doi góry dnem lub lekko zapasteryzować.