Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka ryżowa z zielonymi warzywami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Lud_" data-source="post: 881438" data-attributes="member: 9193"><p>Ponieważ przygotowywałam ją bez żadnego przepisu, nie podaję dokładnych proporcji, zresztą, nie są one specjalnie istotne.</p><p>Sałatka jest bardzo smaczna, orzeźwiająca, idealna na lato, a poza tym sycąca i zdrowa. Polecam na lekki obiad lub kolację.</p><p></p><p>Składniki:</p><p>- ryż brązowy</p><p>- fasolka szparagowa, zielona lub żółta</p><p>- groszek (użyłam z puszki)</p><p>- cukinia</p><p>- oliwa z oliwek</p><p>- sok z cytryny</p><p>- czosnek</p><p>- sól, pieprz</p><p>- natka pietruszki (polecam nie żałować)</p><p></p><p>Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki i podgotować (nie powinna być zbyt miękka). Cukinię pokroić w półplasterki lub dużą kostkę, skropić cytryną, posolić i podsmażyć krótko na niewielkiej ilości oliwy - musi pozostać chrupka. Wszystko wystudzić. Groszek osączyć. Pietruszkę posiekać. Połączyć wszystkie składniki.</p><p></p><p>Sok z cytryny połączyć z oliwą, przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Polać sałatkę, wymieszać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lud_, post: 881438, member: 9193"] Ponieważ przygotowywałam ją bez żadnego przepisu, nie podaję dokładnych proporcji, zresztą, nie są one specjalnie istotne. Sałatka jest bardzo smaczna, orzeźwiająca, idealna na lato, a poza tym sycąca i zdrowa. Polecam na lekki obiad lub kolację. Składniki: - ryż brązowy - fasolka szparagowa, zielona lub żółta - groszek (użyłam z puszki) - cukinia - oliwa z oliwek - sok z cytryny - czosnek - sól, pieprz - natka pietruszki (polecam nie żałować) Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki i podgotować (nie powinna być zbyt miękka). Cukinię pokroić w półplasterki lub dużą kostkę, skropić cytryną, posolić i podsmażyć krótko na niewielkiej ilości oliwy - musi pozostać chrupka. Wszystko wystudzić. Groszek osączyć. Pietruszkę posiekać. Połączyć wszystkie składniki. Sok z cytryny połączyć z oliwą, przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Polać sałatkę, wymieszać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka ryżowa z zielonymi warzywami
Top
Bottom