Sałatka ryżowo-tuńczykowa

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
Sałatka ryżowo-tuńczykowa

Był piątek i goście się zapowiedzieli. I nie bardzo był pomysł z czego sałatkę zrobić, żeby mięska nie używać. I z tego, co akurat było, powstała ta oto sałatka przepyszna.

składniki
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1 torebka ryżu ugotowanego wg przepisu na opakowaniu
1 puszka kukurydzy
0,5 litrowego słoika korniszonów
2 spore jabłka
sól, pieprz, zioła prowansalskie
majonez

sposób przygotowania
Tuńczyka odsączyć z sosu, wyłożyć do miski, rozdrobnić widelcem. Dodać odsączoną kukurydzę, ugotowany i przestudzony ryż, korniszony pokrojone w kostkę i jabłko obrane, wydrążone z nasienia i też pokrojone w kostkę. Doprawić solą, pieprzem i ziołami, dodać majonezu (ja zużyłam prawie cały mały słoiczek).

Najlepiej odstawić na 2-3 godziny w chłodne miejsce do przegryzienia się, ale jest tak dobra, że ciężko jest wytrzymać tyle czekania:).

pzdr
yenn
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy