Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka śledziowa w awokado
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 781150" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis dostałam od mojej kuzynki. Sałatka godna polecenia. Chociaż napełnia się nią tylko niewydrążone połówki awokado, zjada się ją z miąższem tych połówek. Przepis trochę zmodyfikowałam, ale nic nie stracił na wartości. Wygląda i smakuje znakomicie.</p><p></p><p>[ATTACH=full]35521[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p>6 filetów śledziowych (niezbyt słonych)</p><p>2 jabłka</p><p>2 łodygi selera naciowego</p><p>2 awokado</p><p>cytryna</p><p>sól, pieprz</p><p>oliwa</p><p>listki selera naciowego</p><p></p><p>Filety umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Przekroić umyte awokado, wyjąć pestki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Śledzie pokroić w niewielka kostkę. Jabłka umyć, obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne i pokroić w małą kostkę. Łodygi selera obrać z włókien i pokroić w cienkie plasterki. W salaterce wymieszać seler, jabłka, kawałki śledzia, przyprawić oliwą, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Sałatką napełnić połówki awokado, udekorować listkami selera. Jeść z miąższem awokado.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 781150, member: 10341"] Przepis dostałam od mojej kuzynki. Sałatka godna polecenia. Chociaż napełnia się nią tylko niewydrążone połówki awokado, zjada się ją z miąższem tych połówek. Przepis trochę zmodyfikowałam, ale nic nie stracił na wartości. Wygląda i smakuje znakomicie. [ATTACH=full]35521[/ATTACH] [B]Składniki[/B] 6 filetów śledziowych (niezbyt słonych) 2 jabłka 2 łodygi selera naciowego 2 awokado cytryna sól, pieprz oliwa listki selera naciowego Filety umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Przekroić umyte awokado, wyjąć pestki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Śledzie pokroić w niewielka kostkę. Jabłka umyć, obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne i pokroić w małą kostkę. Łodygi selera obrać z włókien i pokroić w cienkie plasterki. W salaterce wymieszać seler, jabłka, kawałki śledzia, przyprawić oliwą, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Sałatką napełnić połówki awokado, udekorować listkami selera. Jeść z miąższem awokado. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka śledziowa w awokado
Bottom