Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka śledziowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 761372" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Przepis zaczerpnięty z miesięcznika Kuchnia wyd. Agora. Bardzo smaczna sałatka na przyjęcie gości, albo dla rodziny na kolację.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Składniki</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">5 filetów śledziowych</span></p><p><span style="font-size: 26px">10 dkg ostrego żółtego sera (ja brałam ementaler)</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 - 3 konserwowe papryki</span></p><p><span style="font-size: 26px">10 dkg zielonych oliwek bez pestek</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 puszka białej fasoli</span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Sos</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">4 - 5 łyżek majonezu</span></p><p><span style="font-size: 26px">łyżka octu balsamicznego</span></p><p><span style="font-size: 26px">sól, pieprz</span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Do posypania</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki posiekanych orzechów włoskich</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżka posiekanej natki pietruszki</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Śledzie, jeśli są bardzo słone, moczymy 2 godziny w mleku lub wodzie. Mniej słone płuczemy tylko pod bieżącą zimną wodą i kroimy na 1 - 1,5 cm kawałki. Z moczeniem nie przesadzać, ponieważ sałatka musi mieć zdecydowany charakter. Ser kroimy w kostkę, a paprykę w paski. Wkładamy do miski, dodając oliwki i osączoną fasolę.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Robimy sos, mieszając wszystkie jego składniki. Polewamy nim sałatkę i dokładnie mieszamy. Po przełożeniu do salaterki posypujemy orzechami i natką.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 761372, member: 10341"] [SIZE=10]Przepis zaczerpnięty z miesięcznika Kuchnia wyd. Agora. Bardzo smaczna sałatka na przyjęcie gości, albo dla rodziny na kolację. [B]Składniki[/B] 5 filetów śledziowych 10 dkg ostrego żółtego sera (ja brałam ementaler) 2 - 3 konserwowe papryki 10 dkg zielonych oliwek bez pestek 1 puszka białej fasoli [B]Sos[/B] 4 - 5 łyżek majonezu łyżka octu balsamicznego sól, pieprz [B]Do posypania[/B] 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Śledzie, jeśli są bardzo słone, moczymy 2 godziny w mleku lub wodzie. Mniej słone płuczemy tylko pod bieżącą zimną wodą i kroimy na 1 - 1,5 cm kawałki. Z moczeniem nie przesadzać, ponieważ sałatka musi mieć zdecydowany charakter. Ser kroimy w kostkę, a paprykę w paski. Wkładamy do miski, dodając oliwki i osączoną fasolę. Robimy sos, mieszając wszystkie jego składniki. Polewamy nim sałatkę i dokładnie mieszamy. Po przełożeniu do salaterki posypujemy orzechami i natką. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka śledziowa
Bottom