- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Sałatka śledziowo-winogronowa
filety śledziowe typu matjas – 4 płaty
filety śledziowe à la łosoś – 2 płaty
cebula – 1 szt.
jabłka – 2 szt.
majonez – 2 łyżki
świeży tymianek – kilka gałązek
natka pietruszki – ćwierć pęczka
czerwone winogrona – 20 dag
pieprz – do smaku
1. Sledzia najpierw delikatnie wymaczamy a nasępnie kroimy w kostkę .
2. W kostkę także kroimy jabłko ze skórką i cebulę,
3. Łączymy ze śledziami. Dodajemy całe winogrona, majonez i pieprz. Wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy posiekany tymianek i pietruszkę.
Przepis pochodzi z Rączka Gotuje. https://www.youtube.com/watch?v=TQ-bEBT72n8&t=492s

filety śledziowe typu matjas – 4 płaty
filety śledziowe à la łosoś – 2 płaty
cebula – 1 szt.
jabłka – 2 szt.
majonez – 2 łyżki
świeży tymianek – kilka gałązek
natka pietruszki – ćwierć pęczka
czerwone winogrona – 20 dag
pieprz – do smaku
1. Sledzia najpierw delikatnie wymaczamy a nasępnie kroimy w kostkę .
2. W kostkę także kroimy jabłko ze skórką i cebulę,
3. Łączymy ze śledziami. Dodajemy całe winogrona, majonez i pieprz. Wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy posiekany tymianek i pietruszkę.
Przepis pochodzi z Rączka Gotuje. https://www.youtube.com/watch?v=TQ-bEBT72n8&t=492s