Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka (surówka) Coleslaw
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1099165" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px">Sałatka (surówka) Coleslaw</span></p><p></p><p>8 filiżanek białej kapusty startej na tarce jarzynowej (drobno)</p><p>1/4 filiżanki drobno startej marchewki</p><p>2 małe cebule drobno posiekane</p><p>1/3 filiżanki cukru pudru (może być nieco mniej)</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p>1/8 łyżeczki pieprzu (lub trochę więcej)</p><p>1/4 filiżanki mleka (lub nieco mniej, jeśli majonez nie jest bardzo gęsty)</p><p>1/2 filiżanki majonez (dobrze żeby był gęsty)</p><p>1 1/2 łyżki białego octu winnwgo</p><p>2 1/2 łyżki soku z cytryny</p><p></p><p>1.Starte marchew i kapustę oraz posiekaną cebulę wsypać do miski.</p><p>2.Mleko i majonez, cukier, sól, pieprz, ocet oraz sok z cytryny wymieszyć i polać nim kapustę.</p><p>3.Dokładnie wszystko wymieszać i odstawić na 2 godziny do lodówki.</p><p></p><p> [ATTACH=full]61701[/ATTACH]</p><p></p><p>Ps. Te przeliczniki są takie trochę dziwne, ale takie występują w orginalnym przepisie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1099165, member: 140"] [SIZE=14]Sałatka (surówka) Coleslaw[/SIZE] 8 filiżanek białej kapusty startej na tarce jarzynowej (drobno) 1/4 filiżanki drobno startej marchewki 2 małe cebule drobno posiekane 1/3 filiżanki cukru pudru (może być nieco mniej) 1/2 łyżeczki soli 1/8 łyżeczki pieprzu (lub trochę więcej) 1/4 filiżanki mleka (lub nieco mniej, jeśli majonez nie jest bardzo gęsty) 1/2 filiżanki majonez (dobrze żeby był gęsty) 1 1/2 łyżki białego octu winnwgo 2 1/2 łyżki soku z cytryny 1.Starte marchew i kapustę oraz posiekaną cebulę wsypać do miski. 2.Mleko i majonez, cukier, sól, pieprz, ocet oraz sok z cytryny wymieszyć i polać nim kapustę. 3.Dokładnie wszystko wymieszać i odstawić na 2 godziny do lodówki. [ATTACH=full]61701[/ATTACH] Ps. Te przeliczniki są takie trochę dziwne, ale takie występują w orginalnym przepisie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka (surówka) Coleslaw
Top
Bottom