Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka sylwestrowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="janie" data-source="post: 46317" data-attributes="member: 131"><p>1 duży seler (min. 0,5 kg),</p><p>1 puszka ananasów,</p><p>5 dkg orzechów włoskich,</p><p>1 średni słoiczek majonezu,</p><p>1 papryka czerwona lub zielona,</p><p>sól, biały pieprz do smaku</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Seler obrać i ugotować na półmiękko, następnie ostudzić i pokroić na plasterki, 0,5 cm. Plasterki posiekać w kosteczkę.</p><p>Ananas osączyć i odcisnąć nadmiar soku.</p><p>Również pokroić w drobną kosteczkę.</p><p>Połączyć z selerem i wsypać pokruszone drobno orzechy.</p><p>Dodać pieprz, sól i 3/4 słoika majonezu. Sałatkę delikatnie wymieszać i wyłożyć na duży, płaski talerz (oczywiście okrągły).</p><p>Na sałatce rozsmarować resztę majonezu.</p><p>Pokroić paprykę w wąskie paseczki i ułożyć z niej na sałatce - cyferblacie - 4 rzymskie cyfry: III, VI, IX i XII oraz dwie wskazówki ustawione na &quot;za 5 dwunasta&quot;. </p><p>Teraz pora na szampana.</p><p></p><p>dodatkowe informacje</p><p>Sałatka jest prosta, ale mimo to stanowi wyrafinowany dodatek do wędlin na zimne bufety. Swoją dekoracją zawsze zwraca uwagę.</p><p></p><p>[ATTACH=full]5095[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="janie, post: 46317, member: 131"] 1 duży seler (min. 0,5 kg), 1 puszka ananasów, 5 dkg orzechów włoskich, 1 średni słoiczek majonezu, 1 papryka czerwona lub zielona, sól, biały pieprz do smaku sposób przygotowania Seler obrać i ugotować na półmiękko, następnie ostudzić i pokroić na plasterki, 0,5 cm. Plasterki posiekać w kosteczkę. Ananas osączyć i odcisnąć nadmiar soku. Również pokroić w drobną kosteczkę. Połączyć z selerem i wsypać pokruszone drobno orzechy. Dodać pieprz, sól i 3/4 słoika majonezu. Sałatkę delikatnie wymieszać i wyłożyć na duży, płaski talerz (oczywiście okrągły). Na sałatce rozsmarować resztę majonezu. Pokroić paprykę w wąskie paseczki i ułożyć z niej na sałatce - cyferblacie - 4 rzymskie cyfry: III, VI, IX i XII oraz dwie wskazówki ustawione na "za 5 dwunasta". Teraz pora na szampana. dodatkowe informacje Sałatka jest prosta, ale mimo to stanowi wyrafinowany dodatek do wędlin na zimne bufety. Swoją dekoracją zawsze zwraca uwagę. [ATTACH=full]5095[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka sylwestrowa
Top
Bottom