Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka warzywna
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 888955" data-attributes="member: 10341"><p>W podtytule jest napisane &quot;upiorna mieszanka&quot;, a to z powodu koloru wszystkich składników, które razem dają sałatkę w kolorze bordo. Przepis pochodzi z miesięcznika &quot;Kuchnia&quot;. </p><p><strong>Składniki</strong></p><p>2 czerwone cebule</p><p>6 - 8 suszonych śliwek ( najlepsze kalifornijskie)</p><p>kilka listków czerwonej sałaty (brałam bordo strzępiastą)</p><p>2 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli ( brałam z puszki)</p><p><strong></strong></p><p><strong>sos</strong></p><p>1,5 łyżki octu balsamicznego</p><p>5 łyżek oliwy</p><p>1 łyżka miodu gryczanego</p><p>1/2 łyżeczki suszonych nasion kopru włoskiego lub anyżku ( wzięłam anyżek)</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Cebule kroimy w półplasterki, sparzamy wrzątkiem, aby nieco zmiękły. Śliwki kroimy w paski. Sałatę rwiemy na nieduże kawałki. Mieszamy składniki z osączoną fasolą. Robimy sos, mieszając wszystkie jego składniki. Sosem polewamy sałatkę Wygląda ponuro, czy jak ktoś woli &quot;upiornie&quot;, a smakuje nadzwyczajnie. Polecam, jest wyborna. Nie wiem jak smakuje z koprem włoskim, ale jeśli ktoś nie lubi smaku anyżku, niech weżmie koper. Jeszcze raz polecam i zachęcam do zrobienia. Pracy niewiele, a efekt znakomity (i ten wizualny też).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 888955, member: 10341"] W podtytule jest napisane "upiorna mieszanka", a to z powodu koloru wszystkich składników, które razem dają sałatkę w kolorze bordo. Przepis pochodzi z miesięcznika "Kuchnia". [B]Składniki[/B] 2 czerwone cebule 6 - 8 suszonych śliwek ( najlepsze kalifornijskie) kilka listków czerwonej sałaty (brałam bordo strzępiastą) 2 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli ( brałam z puszki) [B] sos[/B] 1,5 łyżki octu balsamicznego 5 łyżek oliwy 1 łyżka miodu gryczanego 1/2 łyżeczki suszonych nasion kopru włoskiego lub anyżku ( wzięłam anyżek) sól, pieprz Cebule kroimy w półplasterki, sparzamy wrzątkiem, aby nieco zmiękły. Śliwki kroimy w paski. Sałatę rwiemy na nieduże kawałki. Mieszamy składniki z osączoną fasolą. Robimy sos, mieszając wszystkie jego składniki. Sosem polewamy sałatkę Wygląda ponuro, czy jak ktoś woli "upiornie", a smakuje nadzwyczajnie. Polecam, jest wyborna. Nie wiem jak smakuje z koprem włoskim, ale jeśli ktoś nie lubi smaku anyżku, niech weżmie koper. Jeszcze raz polecam i zachęcam do zrobienia. Pracy niewiele, a efekt znakomity (i ten wizualny też). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka warzywna
Bottom