Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sałatka wielowarzywna
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="alik" data-source="post: 153098" data-attributes="member: 576"><p>1 kg zielonych pomidorów</p><p>1 kg ogórków</p><p>1 kg kapusty włoskiej</p><p>1 kg cebuli</p><p>1 kg czerwonych pomidorów /bez łupy/</p><p>1 kg jabłek</p><p>1/2 kg marchewki </p><p></p><p>zalewa:</p><p>1/2 l octu 10%</p><p>1 l wody</p><p>2,5 szklanki cukru</p><p>gożdziki, cynamon /w kawałku/, liście laurowe, ziele ang,</p><p></p><p>Warzywa pokroić w plasterki z wyj. marchewki, którą jak i jabłka ścieramy na tarku /grube oczka/.</p><p>Zielone pomidory, ogórki, kapustę, cebulę i marchewkę solimy 1 szklanką soli i zostawiamy na ok. 2 godz.</p><p>Na gotującą zalewę wrzucić warzywa lekko odciśnięte i gotować 10 min. /warzywa mają być prawie miękkie/ mieszając, dodać jabłka i pomidory czerwone - zagotować chwilkę. Nakładać gorące do słoików, zakręcić, odwrócić, pozostawić do ostygnięcia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alik, post: 153098, member: 576"] 1 kg zielonych pomidorów 1 kg ogórków 1 kg kapusty włoskiej 1 kg cebuli 1 kg czerwonych pomidorów /bez łupy/ 1 kg jabłek 1/2 kg marchewki zalewa: 1/2 l octu 10% 1 l wody 2,5 szklanki cukru gożdziki, cynamon /w kawałku/, liście laurowe, ziele ang, Warzywa pokroić w plasterki z wyj. marchewki, którą jak i jabłka ścieramy na tarku /grube oczka/. Zielone pomidory, ogórki, kapustę, cebulę i marchewkę solimy 1 szklanką soli i zostawiamy na ok. 2 godz. Na gotującą zalewę wrzucić warzywa lekko odciśnięte i gotować 10 min. /warzywa mają być prawie miękkie/ mieszając, dodać jabłka i pomidory czerwone - zagotować chwilkę. Nakładać gorące do słoików, zakręcić, odwrócić, pozostawić do ostygnięcia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sałatka wielowarzywna
Top
Bottom