Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z ananasa z serem i szynką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 940059" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis pochodzi z dość odległego numeru miesięcznika &quot;Kuchnia&quot;, ale zasmakował mi bardzo, więc dziele się nim z Wami. Proporcja dla 4 osób.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>1,5 szklanki pokrojonego w kostkę ananasa z puszki</p><p>po 2/3 szklanki pokrojonego w kostkę sera edamskiego i szynki pokrojonej w paski</p><p>1/2 szklanki pokrojonej w paski czerwonej marynowanej papryki</p><p>1 jabłko (15 dkg) </p><p>1 łyżka soku z cytryny</p><p>do przybrania wydrylowane wiśnie świeże, mrożone lub z kompotu</p><p>liście sałaty np. dębolistnej (brałam fryzowaną))</p><p><strong>Sos</strong></p><p>3/4 szklanki majonezu</p><p>3 łyżki jogurtu naturalnego</p><p>po 1 łyżce brandy i soku z ananasa</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Najpierw przygotowujemy sos: majonez mieszamy z jogurtem, brandy oraz sokiem z ananasa. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jabłko myjemy, kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne, kroimy jabłko w zapałkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Ja dodatkowo obieram jabłko ze skórki, ale to już do uznania. Łączymy jabłko, z ananasem, serem, szynką oraz papryką. Polewamy sosem i starannie mieszamy. Sałatkę przekładamy do salaterki wyłożonej liśćmi sałaty i przybieramy wiśniami. Podajemy z pieczywem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 940059, member: 10341"] Przepis pochodzi z dość odległego numeru miesięcznika "Kuchnia", ale zasmakował mi bardzo, więc dziele się nim z Wami. Proporcja dla 4 osób. [B]Składniki [/B]1,5 szklanki pokrojonego w kostkę ananasa z puszki po 2/3 szklanki pokrojonego w kostkę sera edamskiego i szynki pokrojonej w paski 1/2 szklanki pokrojonej w paski czerwonej marynowanej papryki 1 jabłko (15 dkg) 1 łyżka soku z cytryny do przybrania wydrylowane wiśnie świeże, mrożone lub z kompotu liście sałaty np. dębolistnej (brałam fryzowaną)) [B]Sos[/B] 3/4 szklanki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego po 1 łyżce brandy i soku z ananasa sól, pieprz Najpierw przygotowujemy sos: majonez mieszamy z jogurtem, brandy oraz sokiem z ananasa. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jabłko myjemy, kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne, kroimy jabłko w zapałkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Ja dodatkowo obieram jabłko ze skórki, ale to już do uznania. Łączymy jabłko, z ananasem, serem, szynką oraz papryką. Polewamy sosem i starannie mieszamy. Sałatkę przekładamy do salaterki wyłożonej liśćmi sałaty i przybieramy wiśniami. Podajemy z pieczywem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z ananasa z serem i szynką
Top
Bottom