Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z białej kapusty z ananasem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="borgia" data-source="post: 84501" data-attributes="member: 89"><p>1/2 małej główki kapusty, </p><p>1 puszka ananasów, </p><p>1/3 szkl. oleju, </p><p>3 łyżki octu owocowego, </p><p>5 łyżek soku ananasowego, </p><p>1 łyżka kminku, </p><p>sól, pieprz. </p><p></p><p>Wyciąć głąb z kapusty i usunąć brzydkie liście. Kapustę pokroić w cieniuteńkie paseczki. Ja odrywam liście pojedynczo, usuwam zgrubiałe części i dopiero teraz zaczynam zabawę. Nie ukrywam, że trochę nad tym schodzi... Kroję paseczki mniej więcej szerokości 3 mm. Oczywiście nie trzeba tak wąsko i nie trzeba wycinać zgrubień. W każdym razie pokrojoną kapustę wrzucić do dużej miski. </p><p>Ananasa osączyć na sicie i jeżeli są to kawałki to nie trzeba robić nic. Poza tym, że należy je wrzucić do kapusty. Krążki zaś pokroić na kawałki. Sok zachować. Wymieszać kapustę z ananasem. </p><p>W miseczce wymieszać olej z octem i sokiem z ananasa. Z tymi pięcioma łyżkami. Resztę można swobodnie wypić. Sos doprawić solą, pieprzem i kminkiem. Sosem polać sałatkę, dobrze wymieszać i przed podaniem odłożyć na chwilę, niech się troszkę przegryzie, zanim my to zrobimy...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="borgia, post: 84501, member: 89"] 1/2 małej główki kapusty, 1 puszka ananasów, 1/3 szkl. oleju, 3 łyżki octu owocowego, 5 łyżek soku ananasowego, 1 łyżka kminku, sól, pieprz. Wyciąć głąb z kapusty i usunąć brzydkie liście. Kapustę pokroić w cieniuteńkie paseczki. Ja odrywam liście pojedynczo, usuwam zgrubiałe części i dopiero teraz zaczynam zabawę. Nie ukrywam, że trochę nad tym schodzi... Kroję paseczki mniej więcej szerokości 3 mm. Oczywiście nie trzeba tak wąsko i nie trzeba wycinać zgrubień. W każdym razie pokrojoną kapustę wrzucić do dużej miski. Ananasa osączyć na sicie i jeżeli są to kawałki to nie trzeba robić nic. Poza tym, że należy je wrzucić do kapusty. Krążki zaś pokroić na kawałki. Sok zachować. Wymieszać kapustę z ananasem. W miseczce wymieszać olej z octem i sokiem z ananasa. Z tymi pięcioma łyżkami. Resztę można swobodnie wypić. Sos doprawić solą, pieprzem i kminkiem. Sosem polać sałatkę, dobrze wymieszać i przed podaniem odłożyć na chwilę, niech się troszkę przegryzie, zanim my to zrobimy... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z białej kapusty z ananasem
Top
Bottom