Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Salatka z bobem ekspresowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1533977" data-attributes="member: 2354"><p>Salatka z bobem ekspresowa:</p><p></p><p>puszka bobu najlepiej marki Indoeuropean (to jest dystrybutor)</p><p>1 szalotka albo 2-3 zaleznie od wielkosci</p><p>kilka zabkow czosnku</p><p>kilka malych pomidorkow</p><p>swieza bazylia - kilka listkow</p><p>sol, pieprz, oliwa, ocet winny albo sok z cytryny</p><p></p><p>opcjonalnie - oliwki w plasterkach, pakowane w oliwie - moim zdaniem smaczniejsze niz z zalewy.</p><p></p><p>Bob z puszki przelac woda na sitku, wlozyc do miski. Szalotke duza albo 2-3 male pokroic w plasterki, dodac do miski z bobem. Zamiast szalotki mozna uzyc mala cebule salatkowa pokrojona w plasterki. Dodac pokrojone na pol albo na cwiartki male pomidorki - ilosc dowolna.</p><p>Kilka zabkow czosnku pokroic grubo, dodac do miski, posypac szczypta soli i swiezo mielonym pieprzem, polac oliwa extra virgin i octem winnym (lub cytryna) do smaku, dodac ewentualnie oliwki. Posypac bazylia i podawac zaraz na dowolnej salacie z grzankami, nie musi sie przegryzac ani chlodzic.</p><p>To jest moj wlasny przepis nie inspirowany na innych przepisach, wyprobowany i warty polecenia moim zdaniem.</p><p></p><p>Nie mam mozliwosci kupienia swiezego bobu, ale bob w puszce marki Indoeuropean jest znakomity. To jest inny gatunek bobu, mniejszy o polowe niz polski bob, ale znakomity w smaku. Jest pakowany w wodzie z dodatkiem soli, juz gotowy do uzytku na cieplo albo na zimno, nie trzeba obierac. </p><p>Zamiast bobu z puszki pewnie mozna uzyc bob swiezy, ale smak bedzie pewnie inny.</p><p></p><p>Grzanki wlasnej roboty (podam przepis, jesli potrzebny) lub gotowe chipsy.</p><p></p><p>Uzywam od lat ocet winny marki Regina, w smaku zblizony do soku z cytryny, po wielu probach tylko ten mi smakuje, ale moze nie wszedzie mozna dostac: </p><p><a href="https://www.google.com/images?rlz=1T4SKPB_enUS567US567&q=regina+vinegar+brand&revid=1492976423&hl=en&sa=X&oi=image_result_group&ei=BiPCU63FIYTyoATzzYKoAg&ved=0CEUQsAQ" target="_blank">https://www.google.com/images?rlz=1T4SKPB_e...mp;ved=0CEUQsAQ</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1533977, member: 2354"] Salatka z bobem ekspresowa: puszka bobu najlepiej marki Indoeuropean (to jest dystrybutor) 1 szalotka albo 2-3 zaleznie od wielkosci kilka zabkow czosnku kilka malych pomidorkow swieza bazylia - kilka listkow sol, pieprz, oliwa, ocet winny albo sok z cytryny opcjonalnie - oliwki w plasterkach, pakowane w oliwie - moim zdaniem smaczniejsze niz z zalewy. Bob z puszki przelac woda na sitku, wlozyc do miski. Szalotke duza albo 2-3 male pokroic w plasterki, dodac do miski z bobem. Zamiast szalotki mozna uzyc mala cebule salatkowa pokrojona w plasterki. Dodac pokrojone na pol albo na cwiartki male pomidorki - ilosc dowolna. Kilka zabkow czosnku pokroic grubo, dodac do miski, posypac szczypta soli i swiezo mielonym pieprzem, polac oliwa extra virgin i octem winnym (lub cytryna) do smaku, dodac ewentualnie oliwki. Posypac bazylia i podawac zaraz na dowolnej salacie z grzankami, nie musi sie przegryzac ani chlodzic. To jest moj wlasny przepis nie inspirowany na innych przepisach, wyprobowany i warty polecenia moim zdaniem. Nie mam mozliwosci kupienia swiezego bobu, ale bob w puszce marki Indoeuropean jest znakomity. To jest inny gatunek bobu, mniejszy o polowe niz polski bob, ale znakomity w smaku. Jest pakowany w wodzie z dodatkiem soli, juz gotowy do uzytku na cieplo albo na zimno, nie trzeba obierac. Zamiast bobu z puszki pewnie mozna uzyc bob swiezy, ale smak bedzie pewnie inny. Grzanki wlasnej roboty (podam przepis, jesli potrzebny) lub gotowe chipsy. Uzywam od lat ocet winny marki Regina, w smaku zblizony do soku z cytryny, po wielu probach tylko ten mi smakuje, ale moze nie wszedzie mozna dostac: [URL="https://www.google.com/images?rlz=1T4SKPB_enUS567US567&q=regina+vinegar+brand&revid=1492976423&hl=en&sa=X&oi=image_result_group&ei=BiPCU63FIYTyoATzzYKoAg&ved=0CEUQsAQ"]https://www.google.com/images?rlz=1T4SKPB_e...mp;ved=0CEUQsAQ[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Salatka z bobem ekspresowa
Top
Bottom