Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Salatka z burakow i rabarbaru
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1430864" data-attributes="member: 1142"><p>Dla Joanny. </p><p>Autorem jest Yotam Ottolenghi.</p><p></p><p></p><p><strong>800g mlodych buraczkow (roznokolorowe najlepiej), upieczonych w mundurkach (w folii)</strong></p><p><strong>300g rabarbaru, pokrojonego na kawalki</strong></p><p><strong>30g cukru (uzywam brazowego)</strong></p><p><strong>1 lyzke octu sherry lub innego ulubionego</strong></p><p><strong>lyzke molasy granatowej</strong></p><p><strong>2 lyzki syropu klonowego</strong></p><p><strong>2 lyzki oliwy z oliwek</strong></p><p><strong>szczypte lub dwie mielonego ziela angielskiego</strong></p><p><strong>1 mala czerwona cebulka, pokrojona w cienkie talarki </strong></p><p><strong>liscie zielonej pietruszki, posiekane z grubsza</strong></p><p><strong>150g sera niebieskiego (gorgonzola picante jest tutaj doskonala)</strong></p><p><strong>sol</strong></p><p><strong>pieprz</strong></p><p></p><p>Buraczki obrac i pokroic w kostke. Rabarbar wymieszac z cukrem, wylozyc na blache do pieczenia (piec 200C z termoobiegiem), upiec na miekko (10 min). Wystudzic.</p><p></p><p>W duzej misce wymieszac ocet, molase, syrop, oliwe, przyprawe, sol i pieprz. Dodac cebulke, przemieszac, odstawic na chwile aby zmiekla. Dodac pietruszke i buraki. Przemieszac, doprawic i na koniec delikatnie wmieszac rabarbar, syrop powstaly podczas pieczenia rabarbaru i porwany na kawalki ser.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1430864, member: 1142"] Dla Joanny. Autorem jest Yotam Ottolenghi. [B]800g mlodych buraczkow (roznokolorowe najlepiej), upieczonych w mundurkach (w folii) 300g rabarbaru, pokrojonego na kawalki 30g cukru (uzywam brazowego) 1 lyzke octu sherry lub innego ulubionego lyzke molasy granatowej 2 lyzki syropu klonowego 2 lyzki oliwy z oliwek szczypte lub dwie mielonego ziela angielskiego 1 mala czerwona cebulka, pokrojona w cienkie talarki liscie zielonej pietruszki, posiekane z grubsza 150g sera niebieskiego (gorgonzola picante jest tutaj doskonala) sol pieprz[/B] Buraczki obrac i pokroic w kostke. Rabarbar wymieszac z cukrem, wylozyc na blache do pieczenia (piec 200C z termoobiegiem), upiec na miekko (10 min). Wystudzic. W duzej misce wymieszac ocet, molase, syrop, oliwe, przyprawe, sol i pieprz. Dodac cebulke, przemieszac, odstawic na chwile aby zmiekla. Dodac pietruszke i buraki. Przemieszac, doprawic i na koniec delikatnie wmieszac rabarbar, syrop powstaly podczas pieczenia rabarbaru i porwany na kawalki ser. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Salatka z burakow i rabarbaru
Top
Bottom