Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Salatka z burakow Marleny Spieler
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1334723" data-attributes="member: 1142"><p>Buraki to moje ulubione warzywa korzeniowe (zaraz za nimi sa pasternaki) i mam tony przepisow z ich uzyciem. Ponizsza salatke robie bardzo czesto, pasuje do wielu dan, jest prosta w skladnikach i przygotowaniu. Najlepsze buraki na nia to te slodkie o glebokim kolorze, upieczone w piecu w foli. Octow uzywam roznych, ostatnio ocet jezynowy. Polecam - jezyny i buraki to cudowny mariaz.</p><p></p><p>4-6 upieczonych/ugotowanych burakow, obranych ze skorki i pokrojonych w kostke</p><p>1 lyzeczke cukru (demerara np.)</p><p>2 lyzki octu balsamicznego </p><p>sok z polowy cytryny</p><p>2 lyzki oliwy z oliwek</p><p>liscie miety, posiekane</p><p></p><p></p><p>Wszystkie skladniki wlozyc do miseczki, dobrze nia potrzasnac. Salatke umiescic w lodowce na godzinke. Ustroic calymi lisciami miety.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1334723, member: 1142"] Buraki to moje ulubione warzywa korzeniowe (zaraz za nimi sa pasternaki) i mam tony przepisow z ich uzyciem. Ponizsza salatke robie bardzo czesto, pasuje do wielu dan, jest prosta w skladnikach i przygotowaniu. Najlepsze buraki na nia to te slodkie o glebokim kolorze, upieczone w piecu w foli. Octow uzywam roznych, ostatnio ocet jezynowy. Polecam - jezyny i buraki to cudowny mariaz. 4-6 upieczonych/ugotowanych burakow, obranych ze skorki i pokrojonych w kostke 1 lyzeczke cukru (demerara np.) 2 lyzki octu balsamicznego sok z polowy cytryny 2 lyzki oliwy z oliwek liscie miety, posiekane Wszystkie skladniki wlozyc do miseczki, dobrze nia potrzasnac. Salatke umiescic w lodowce na godzinke. Ustroic calymi lisciami miety. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Salatka z burakow Marleny Spieler
Bottom